Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата: Разкрита е модерна нарколаборатория с 600 стръка канабис

Прокуратурата: Разкрита е модерна нарколаборатория с 600 стръка канабис

Defakto.bg

Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък наблюдава досъдебно производство за отглеждане в частен имот  в гр.Шипка, общ. Казанлък на  растения от рода на конопа – около 600 стръка канабис. Това е  в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила,  престъплението е квалифицирано по  чл.354 в ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщава прокуратурата.

Подробности за разкритата нарколаборатория бяха съобщени на съвместен брифинг ОП-Стара Загора и ОД МВР-Стара Загора в гр. Шипка. В него участваха окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и старши комисар Стоян Стоянов – директор на ОД на МВР.

На 8 март 2021 г., е бил получен сигнал за отглеждане на канабис в къща в гр. Шипка, обл. Стара Загора. При извършено претърсване и изземване в пет помещения са били открити около 600 броя растения канабис, с различна височина и съцветия. Стаите в къщата са били оборудвани с модерна осветителна, вентилационна и отоплителна техника. Растенията са били засети в саксии, като за тях са полагани ежедневни грижи. Установено е, че собственик на имота е 32-годишния П.А., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Очасва се днес  П.А. да бъде привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от Наказателния кодекс.  Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата ни е скъпа

  Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Наличието на ефективно и автономно функциониращата прокуратура е ключова …

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври

Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.