Последни новини
Home / Законът / Писмените изпити в трите конкурса за младши магистрати ще са през април

Писмените изпити в трите конкурса за младши магистрати ще са през април

Defakto.bg

Първо съдийската, а днес и прокурорската колегия на ВСС определиха дати за писмения изпит в конкурсите за младши магистрати.

Този за 7 младши съдии в СГС ще е на 10 април от 9 часа в сградата на Интер експо център. Кандидатите са 531.

Пак там, на 17 април ще е писменият изпит по конкурса за младши прокурори. Часът е същият. Кандидатите са над 900.

Писмения изпит по конкурса за младши следователи ще се проведе на 24 април от 9 часа в Интер Експо център, бул.“Цариградско шосе“ № 147, гр. София. Кандидатите са над 800.

Днес прокурорската колегия реши също да разкрие четири щатни бройки за длъжност „главен експерт-криминалист“ в отдел „Криминалистика“ на Националната следствена служба, за следствените отдели към Окръжна прокуратура – Бургас, Окръжна прокуратура – София, Софийска градска прокуратура и Окръжна прокуратура – Русе. Колегията даде съгласие да се трансформира една щатна бройка за длъжност „старши специалист“ в една щатна бройка за длъжност „главен специалист“ в звено „Служители по чл. 26, ал. 2 от ПАПРБ“ в Национална следствена служба, да се трансформира една щатна бройка за длъжност „съдебен архивар“ в две щатни бройки за длъжност „съдебен деловодител“ в Районна прокуратура – Стара Загора и да се трансформира една щатна бройка за длъжност „съдебен деловодител“ в една щатна бройка за длъжност „експерт обществени поръчки“ в Окръжна прокуратура – Монтана.

Увеличението на щатната численост на съдебните служители в НСлС и разликата в размера на възнагражденията на предложените за трансформиране щатни бройки ще бъде финансово обезпечено.

About De Fakto

Проверете също

Министър Янаки Стоилов към дипломирани юристи от СУ: Освободете се от сателитния синдром на политиците, развивайте се, за да имате силен дух

  Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на две важни събития от живота на …

И нотариусите срещу модел 4, свива достъпа на гражданите до нотариалните услуги

Модел 4 за реформа на съдебната карта няма да отговори на обществените очаквания за по-бързо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.