Последни новини
Home / Законът / Окръжен съд – Кюстендил: Разпоредителното заседание по делото за “Дупнишка популярна каса” се отлага

Окръжен съд – Кюстендил: Разпоредителното заседание по делото за “Дупнишка популярна каса” се отлага

Defakto.bg

Окръжен съд – Кюстендил отлага разпоредителното заседание по делото по делото за  Дупнишката популярна каса, поради заболяване на подсъдимата Ивона Близнакова, съобщават от съда.  Заседанието, насрочено за 17, 18 и 19 март, няма да се проведе. Уведомяваме пострадалите лица, че не следва да посещават Съдебната палата в Кюстендил на посочените дати,казват от съда.

Разпоредителното заседание е пренасрочено от за първите резервни дати, на 19, 20 и 21 април, от 10 ч, за които дати и час страните по делото са запознати чрез получените призовки. Над 200 души вложиха парите си в Дупнишката каса, но се оказа, че не могат да си ги върнат, а касата фалира.  Обвиняем по делото бе и съпругът Георги Близнаков, но той се самоуби през 2019 г

Месеци наред Близнакови привличали вложители с обявена лихва до 16%. Парите си при тях влагали дори и местни магистрати – съдии и прокурори, има и такива, които вложили до 200 хил. лева. Всички до един  загубиха вложенията си.

Пострадалите, според обвинителния акт, са 222 души, които са внесли в касата над 3,5 млн.лв. Кредитно-спестовната кооперация “Дупнишка популярна каса” е обявена в несъстоятелност в края на 2013 г.

About De Fakto

Проверете също

Министър Янаки Стоилов към дипломирани юристи от СУ: Освободете се от сателитния синдром на политиците, развивайте се, за да имате силен дух

  Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на две важни събития от живота на …

И нотариусите срещу модел 4, свива достъпа на гражданите до нотариалните услуги

Модел 4 за реформа на съдебната карта няма да отговори на обществените очаквания за по-бързо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.