Последни новини
Home / Законът / Райна Аврамова – първи адвокат, обявил кандидатурата си за нов председател на Висшия адвокатски съвет

Райна Аврамова – първи адвокат, обявил кандидатурата си за нов председател на Висшия адвокатски съвет

Defakto.bg
Адвокат Райна Аврамова

Райна Аврамова е първият адвокат, който обяви публично кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС).  Изборите за  нов  ВАдС е на 29 май 2021 г. , когато ще се  проведе Общото събрание на адвокатите от страната (ОСАС).

„Колеги, понеже всички тръпнат в очакване за имената на бъдещите кандидат за председатели на Висшият адвокатски съвет, Ви уведомявам, че след доста време размисли реших да се кандидатирам за Председател на Висшия адвокатски съвет“, оповести  адвокат Аврамова във Фейсбук.

Тя  отправи поздравления към новия екип, който застава начело на Софийската адвокатска колегия.  След решението на Върховния касационен съд от 16 март тази седмица, окончателно  председател на САК е избраният  още през февурари миналага година адвокат  Стефан Марчев. Съдът обяви за валиден и  и вотът за членове на САС, Дисциплинарен съд и Контролен съвет, обяви съдът.

Аврамова посочва още: „Колеги, поднасям приветствия към новият екип на Софийска адвокатска колегия под Председателството на адвокат Стефан Марчев! Надявам се на едно добро и само в полза на адвокатите управление! Колеги, понеже всички тръпнат в очакване за имената на бъдещите кандидат за председатели на Висшият адвокатски съвет, Ви уведомявам, че след доста време размисли реших да се кандидатирам за Председател на Висшия адвокатски съвет…, надявам се, че поривът Ви за млади хора в управлението с новаторски идеи ще пребъде…, така както се случи в Софийска адвокатска колегия!

Нека сме силни и бъдещето е на смелите, макар и “млади”, казва Аврамова, която се кандидатира като независим кандидат без лоби, защото смята, че  политическите практики нямат място в една единна адвокатура.  Адвокат Райна  Аврамова бе кандидат и за председател на Софийска адвокатска колегия, но не участва в балотажа, но до балотаж стигнаха  Стефан Марчев и Александър Машев.

В състезанието за най-високия пост вуправлението на адвокатурата,  се очаква да се влючи досегашният председател на  САК адвокат Ивайло Данов. Председателят на  Пловдивската адвокатска колегия Иван Дермеджиев обяви в края на февруари пред БНР, че обмисля да се кандидатира за поста.

В публичното пространство стои и името на известния столичен адвокат Ивайло Дерменджиев, но още няма потвърждение за намерения.

Кандидатурите за мястото на сегашния председател Ралица Негенцова официално трябва да се издигнат един месец преди събранието, т.е. от 28 април.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Зам.-председателят на ЕК Вера Йоурова оценява напредъка на България в съдебната реформа и механизма за разследване на главния прокурор

  Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова оцени усилията на екипа на  министъра на правосъдието …

Българските граждани без лична карта надхвърлиха 207 000 души, от тях 110 389 живеят в България, лишени от основни права

Въпреки многобройните сигнали и загубени съдебни дела, МВР продължава  да наблюдава безучастно разрастващия се брой …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.