Последни новини
Home / Законът / Специализираният съд разреши на Пламен Бобоков да пътува – няма опасност да се укрие. Прокуратурата отказа да го пусне “навън”

Специализираният съд разреши на Пламен Бобоков да пътува – няма опасност да се укрие. Прокуратурата отказа да го пусне “навън”

Defakto.bg
Пламен Бобоков

С определение от днес Специализираният съд разреши на бизнесмена Пламен Бобоков да напусне страната през април за служебни пътувания до Германия и Швейцария като представител на “Приста ойл”. Мотивите на състава, начело с председателката на СНС Мариета Райкова, са, че въпреки повдигнатите му тежки обвинения, няма опасност Пламен Бобоков да се укрие, научи Де факто.

По същата молба, Специализираната прокуратура обаче отказва разрешение на Бобоков да напусне страната за определени дни през април. И арументите са, че тежкото обвинение предпоставя наличие на опасност той да се укрие. Пък и нямало “доказана спешна необходимост” за пътуването, както и за това в Германия и Швейцария да замине именно Пламен Бобоков.

Мариета Райкова

Противоречието между специализирани съд и прокуратура бие очите. И двете институции са се произнасяли заради наличието на две дела Пламен Бобоков, по коитой той има и забрана да напуска страната.

В съда (СНС) е мегаделото за организирана престъпна група за “опасните боклуци”, в което този брат Бобоков е сочен за участник и е на свобода срещу гаранция.

В прокуратурата обаче още е делото за “престъпен сговор” между него и президентския съветник Пламен Узунов, по което и двамата вече заведоха дело срещу прокуратурата по ЗОДОВ. А съдилища обявиха задържанията и на Узунов, и на Бобоков, за незаконни (виж тук и тук).

Разпореждането на спецпрокуратурата вече е обжалвано пред съда.

 

About De Fakto

Проверете също

Първа операция на Европейската прокуратура за укриване на данъци стигна и до България

Тази сутрин Европейската прокуратура (EPPO) е провела координирана операция, при която са извършени  обиски, арести …

Антикорупционната комисия глоби бившия кмет на Созопол с 5000 лв. за конфликт на интереси, отне му още 155 000 лв.

Заради установен конфликт на интереси Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.