Последни новини
Home / Законът / Заповед в СРС: До края на март откритите заседания могат да се отлагат (допълнена)

Заповед в СРС: До края на март откритите заседания могат да се отлагат (допълнена)

Defakto.bg

Включват се и нови съдилища

Председателят на Софийския районен съд – най-големия съд в страната- Александър Ангелов също е издал заповед заради усложнената епидемична обстановка.

Александър Ангелов

На 22 март той е разпоредил, че насрочените в открити съдебни заседания до края на март дела могат да бъдат отлагани по преценка на съдията — докладчик заради ситуацията с ковид, като вече призованите участници бьдат своевременно уведомени за отлагането, преимуществено по телефон и имейл. Откритите дела до края на март могат да бъдат отлагани и ако по необходимост се ползва платен годишен отпуск.

На съдиите е указано, че следва да продължат да работят дистанционно по делата на техния състав, с изключение на случаите, при които характерът на извършваната дейност налага тяхното присъствие на работното им място.

Както Де факто писа, ръководители на съдилища в страната със заповеди разпоредиха отлагане на насрочените открити заседания, с изключение на „неотложните“ дела заради увеличаването на заболелите от ковид.

Така в ОС и РС-Благоевград открити заседания няма да се провеждат до 12 април (в районния съд – по преценка на докладчика), в РС-Бургас – до 6 април, в РС-Балчик – до 2 април.

Със заповед от днес председателят на РС-Свиленград Живка Петрова също разпорежда съдиите-докладчици да отложат откритите заседания от 25 март до 7 април включително, освен „неотложните“. А заседанията, които по изключение ще се провеждат в този период, да правят връзки по скайп или видеоконференция, освен когато това е обективно невъзможно.

В РС-Берковица открити заседания няма да се провеждат от 24 март до 2 април включително, а справки по дела в този период ще се правят само по телефона или по електронна поща. В заповедта изрично са изброени и делата, които ще бъдат разглеждани.

В РС-Разлог се преустановяват откритите заседания от 24 март до 11 април включително.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдът прекрати делото за хулиганство на прокурора Георги Асенов поради липса на извършено престъпление

Прокурорът от Върховна касационна прокуратурата Георги Асенов не е извършил  престъплението хулиганство и повреждане на …

Девет наши юристи са кандидати за съдия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург

Девет юристи са подали документи за позицията на български съдия в Европейския съд по правата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 17 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.