Последни новини
Home / Законът / Заповед в СРС: До края на март откритите заседания могат да се отлагат (допълнена)

Заповед в СРС: До края на март откритите заседания могат да се отлагат (допълнена)

Defakto.bg

Включват се и нови съдилища

Председателят на Софийския районен съд – най-големия съд в страната- Александър Ангелов също е издал заповед заради усложнената епидемична обстановка.

Александър Ангелов

На 22 март той е разпоредил, че насрочените в открити съдебни заседания до края на март дела могат да бъдат отлагани по преценка на съдията — докладчик заради ситуацията с ковид, като вече призованите участници бьдат своевременно уведомени за отлагането, преимуществено по телефон и имейл. Откритите дела до края на март могат да бъдат отлагани и ако по необходимост се ползва платен годишен отпуск.

На съдиите е указано, че следва да продължат да работят дистанционно по делата на техния състав, с изключение на случаите, при които характерът на извършваната дейност налага тяхното присъствие на работното им място.

Както Де факто писа, ръководители на съдилища в страната със заповеди разпоредиха отлагане на насрочените открити заседания, с изключение на “неотложните” дела заради увеличаването на заболелите от ковид.

Така в ОС и РС-Благоевград открити заседания няма да се провеждат до 12 април (в районния съд – по преценка на докладчика), в РС-Бургас – до 6 април, в РС-Балчик – до 2 април.

Със заповед от днес председателят на РС-Свиленград Живка Петрова също разпорежда съдиите-докладчици да отложат откритите заседания от 25 март до 7 април включително, освен “неотложните”. А заседанията, които по изключение ще се провеждат в този период, да правят връзки по скайп или видеоконференция, освен когато това е обективно невъзможно.

В РС-Берковица открити заседания няма да се провеждат от 24 март до 2 април включително, а справки по дела в този период ще се правят само по телефона или по електронна поща. В заповедта изрично са изброени и делата, които ще бъдат разглеждани.

В РС-Разлог се преустановяват откритите заседания от 24 март до 11 април включително.

 

About De Fakto

Проверете също

Ивайло Дерменджиев, председател на ВАдС: Адвокатурата е длъжна да заеме мястото, което Конституцията й е възложила 

На първото заседание на новия ВАдС Даниела Доковска е избрана за председател на новия УС …

Съдът: Кристиан Николов остава под домашен арест

Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.