Последни новини
Home / Законът / Окръжна прокуратура – Търговище повдигна обвинение на двама мъже и две непълнолетни момчета за убийство

Окръжна прокуратура – Търговище повдигна обвинение на двама мъже и две непълнолетни момчета за убийство

Defakto.bg

Окръжна прокуратура – Търговище повдигна обвинение за убийство, извършено по  особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди  на двама мъже на възраст 26 г. и 50 г. и на две непълнолетни момчета на 15 г. и на 16 г.
Престъплението е квалифицирано  по член 116, ал. 1, т. 6 и т. 11 от НК.  26-годишният мъж е криминално проявен и е извършил деянието при условията на опасен рецидив, съобщава преслужбата на прокуратурата.

Към момента обвиняемите са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най- тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях – „Задържане под стража“.
За случая информира административния ръководител на Окръжна прокуратура – Търговище Диляна Стоянова на съвместен брифинг с директора на ОД МВР в града старши комисар Николай Ненков.
Престъплението е извършено вечерта на 23.03.2021 година. 51-годишната жертва на жестокото убийство бил на гости в село Ралица, когато в дома на домакините му пристигнали двамата непълнолетни.  Те започнали да нанасят побой над мъжа. Малко по-късно към тях се присъединили и другите двама обвиняеми. Четиримата натоварили жертвата в автомобил и потеглили в неизвестна посока. На следващия ден тялото на 51- годишният мъж било намерено извън селото.
Работата по разследването продължава, изясняват се мотивите за извършване на жестокото убийство, както и детайлите около случая.

Досъдебното производство е преобразувано в следствено дело поради факта, че двама от извършителите не са навършили пълнолетие.

About De Fakto

Проверете също

Отмениха като невалидни присъди на Спецнаказателния съд, произнесени по непредявени обвинения

Любопитна присъда на първа инстанция от Специализирания наказателен съд по дело за „гръмовни“ подкупи от …

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.