Последни новини
Home / Законът / Окръжна прокуратура – Търговище повдигна обвинение на двама мъже и две непълнолетни момчета за убийство

Окръжна прокуратура – Търговище повдигна обвинение на двама мъже и две непълнолетни момчета за убийство

Defakto.bg

Окръжна прокуратура – Търговище повдигна обвинение за убийство, извършено по  особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди  на двама мъже на възраст 26 г. и 50 г. и на две непълнолетни момчета на 15 г. и на 16 г.
Престъплението е квалифицирано  по член 116, ал. 1, т. 6 и т. 11 от НК.  26-годишният мъж е криминално проявен и е извършил деянието при условията на опасен рецидив, съобщава преслужбата на прокуратурата.

Към момента обвиняемите са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най- тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях – „Задържане под стража“.
За случая информира административния ръководител на Окръжна прокуратура – Търговище Диляна Стоянова на съвместен брифинг с директора на ОД МВР в града старши комисар Николай Ненков.
Престъплението е извършено вечерта на 23.03.2021 година. 51-годишната жертва на жестокото убийство бил на гости в село Ралица, когато в дома на домакините му пристигнали двамата непълнолетни.  Те започнали да нанасят побой над мъжа. Малко по-късно към тях се присъединили и другите двама обвиняеми. Четиримата натоварили жертвата в автомобил и потеглили в неизвестна посока. На следващия ден тялото на 51- годишният мъж било намерено извън селото.
Работата по разследването продължава, изясняват се мотивите за извършване на жестокото убийство, както и детайлите около случая.

Досъдебното производство е преобразувано в следствено дело поради факта, че двама от извършителите не са навършили пълнолетие.

About De Fakto

Проверете също

Особено мнение: Защо разпоредбата за отнемане на лиценз по Закона за частната охранителна дейност нарушава Конституцията

Конституционинят съд отхвърли искането на 3-членен състав на ВАС  за съд за установяване на противоконституционност …

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.