Последни новини
Home / Законът / Срокът за подаване на декларациите за имущество и интереси от магистратите изтича на 17 май, напомниха от Инспектората

Срокът за подаване на декларациите за имущество и интереси от магистратите изтича на 17 май, напомниха от Инспектората

Defakto.bg

Съгласно чл. 175в, ал. 1, т. 2, вр. чл. 175а, ал. 1, т. 1 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) съдиите, прокурорите и следователите подават пред Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) декларации за имущество и интереси ежегодно до 15 май – за предходната календарна година. Срокът за подаването на декларациите за 2020 г. е до 17.05.2021 г. (първият присъствен ден след 15.05.2021 г., който е неприсъствен).

Това напомниха днес от Инспектората. И призоваха подаването да става по пощата, чрез пощенската кутия на ИВСС или по електронен път.

Имуществените декларации се подават пред ИВСС:

– на хартиен носител, придружени с копие на електронен носител (CD или USB флаш памет), чрез използването на един от следните способи: лично в служба „Регистратура“ на ИВСС – всеки работен ден от 10:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 17:00 ч., по пощата или чрез пощенската кутия на ИВСС, монтирана до входната врата на сградата на Инспектората, находяща се в гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 17, или

– по електронен път, подписани с квалифициран електронен подпис, създаден съгласно изискванията на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, чрез изпращане на e-mail: [email protected].

Декларациите се подават по образец, утвърден от главния инспектор на ИВСС, достъпен на интернет страницата на ИВСС на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/document/872, раздел „Образци“.

Едновременно с имуществената декларация може да се подадат и декларации-съгласие по чл. 62, ал. 5, т. 1 от Закона за кредитните институции (ЗКИ) за разкриване на банкова тайна от лицата, чието имущество се декларира, а именно: от магистратите, от техните съпрузи или от лицата, с които се намират във фактическо съжителство на съпружески начала, и от ненавършилите пълнолетие деца. Декларациите-съгласие се подават по утвърдени от главния инспектор образци, достъпни на интернет страницата на ИВСС на адрес: http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/149, раздел „Образци“, без да е необходима нотариална заверка на подписа на декларатора.

 

About De Fakto

Проверете също

Похват: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС искат прокуратурата да установи, чия собственост е руската църква

Сигнал до изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността …

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen + 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.