Последни новини
Home / Законът / Румен Радев очаква стабилен парламент и успешно правителство, Борисов благодари на полицаите и ЦИК

Румен Радев очаква стабилен парламент и успешно правителство, Борисов благодари на полицаите и ЦИК

Defakto.bg
Президентът Румен Радев упражни своя глас машинно в Професионална гимназия по транспорт ”Макгахан“ в столицата. Снимка : „Капитал“

Президентът Румен Радев упражни машинно своето право на глас. Той гласува в Професионална гимназия по транспорт ”Макгахан“.

„Гласувах за свободна и справедлива България, българите вземаме съдбата си в своите ръце и тези избори ще са първата стъпка към нормалността, към завръщането на законите и правилата, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът. Призовавам всички пълнолетни българи да гласуват, иначе историята ще ни прати на поправителен по демокрация“, заяви Радев.

След като упражни правото си на глас той коментира пред медиите, че от години гласува в една и съща секция, но за пръв път е видял толкова много хора, което, според него означава, че българите са ангажирани към изборите.

Самият Радев, без охрана,  се нареди на опашка и изчака гражданите преди него да гласуват.

По повод съвпадането на изборния ден с католическия Великден, което стана с негов указ, той коментира, че изборите е трябвало да бъдат много по-рано – през миналата година. Тогава в страната имаше много протести, които Радев подкрепи. „Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на мнозина спасен, а хиляди семейства и фирми щяха да бъдат спасени от фалит“, каза днес той

„Нека да дадем гласа си днес, за да имаме достоен представителен парламент. Наистина има ангажираност на българите към тези избори, но иначе изборите трябваше да са много по-рано още миналата година, животът на много българи щеше да бъде съхранен и хаосът избегнат“, убеден е президентът.

„Очаквам стабилен парламент и силно, и успешно правителство“, добави той.

В коментар на руската шпионска афера, Радев заяви, че“  „Ако съдът потвърди масов пробив в сигурността, това значи, че имаме дълбок проблем. Вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси, защо високопоставени служители в НС и МО предадоха националната ни сигурност. Защо се пренебрегва, че защитата на класифицираната информация се осъществява от Министерския съвет. Очаквам задълбочен анализ на причините, които водят до такова състояние на сигурността и ефективни мерки. Затова следващото правителство го очаква много работа„, подчерта президентът.

Бойко Борисов гласува с хартиена бюлетина в училището в Банкя

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас в училището в Банкя. Гласуването му беше включено на живо във Facebook без присъствието на медии. Борисов гласува с хартиена бюлетина.

По коридорите на училището и до изборната секция той пристигна  с охрана. Гласуването му беше включено на живо във Facebook без присъствието на медии. Опашка нямаше.

В 8.25 ч. той излезе от избирателната секция.

Борисов благодари на всички полицаи, ЦИК, СИК, РИК. „Дано да имаме честни и почтени избори, за да може, както ни подреди народът, след това да имаме и претенции“, каза още той.

Разкритикува президента Радев за ранната дата на вота, въпреки че лично преди месеци настояваше за още по-ранна.

About De Fakto

Проверете също

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Европейската прокуратура извърши арести за източване на европейски средства за земеделие

Европейската прокуратура (ЕППО) във вторник извърши арести и обиски у нас  по разседване за източване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + twelve =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.