Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата в Добрич разследва побой над кмета на с. Белгун в офис на ГЕРБ заради изборите

Прокуратурата в Добрич разследва побой над кмета на с. Белгун в офис на ГЕРБ заради изборите

Defakto.bg

Окръжната прокуратура в Добрич разследва  побой над кмета на село Белгун, община Каварна, Благомир Станев, в нощта на изборите за нов парламент.

В жалбата на кмета е посочено, че на 5 април, около 4 часа сутринта в офиса на ПП ГЕРБ в Каварна кметът на селото Благомир Станев е бил пребит в присъствието на председателя на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов. От ОД на МВР извършват проверка след подадена жалба от потърпевшия и още пет лица.

Кметът на Белгун пише, че в 3:30 ч. сутринта двама души се почукали на входната му врата на жилището му в село Белгун и му казали че кметът на Каварна и председателят на Общинския съвет го чакат за среща в офиса на ГЕРБ

След настояване от тяхна страна Благомир Станев твърди, че е тръгнал с колата си към града. Влизайки в офиса, там са били няколко души Илиян Събев (областен координатор на ГЕРБ за Добрич), Йордан Стоянов, който е председател на общинския съвет в Каварна, техническият секретар на ГЕРБ в Каварна и други, пише „Добрич онлайн“.

„Поканиха ме да седна на един от диваните и започнаха веднага да ме удрят заради резултатите от изборите“,  разказа Станев пред БНР.  Към него имало нападки, че като издигнат и подкрепен от ГЕРБ не е контролирал вота, а резултатите са незадоволителни. Той отправи и персонални обвинения, като посочи, кой е подстрекавал насилието и гаврите над него и кой е извършителят. Станев обясни също, че е бил принуден да подаде заявление за напускане на партията.

Според подадените от него сведения в нападението участие е взел като подстрекател и председателят на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов.

След побоя,  Станев първоначлно решил  да си замълчи за случая, но впоследствие разбрал, че не само той е бил тероризиран в изборната нощ и това го подтиква да действа. Подава жалба до Окръжната прокуратура в Добрич, откъдето е назначена проверка по случая.

В ранните часове на 5 април позвъняване от председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов получава и бившия кмет и настоящ общински съветник Нина Ставрева, разкза самат тя пред БНР. От казаното от нея, се разбра, че и било  препоръчано да мине в редиците на ГЕРБ, за да се прекратят делата срещу нея.

В същата нощ позвъняване е имало и на друг от общинските съветници в Каварна Красимир Кръстев, който обаче не вдигнал заради късния час.

Председателят на Общинския съвет в община Каварна Йордан Стоянов пред БНР не отхвърли твърдението, че е бил в офиса на ГЕРБ в нощта на побоя,  но  присъствието му в централата било  логично в нощта на изборите, когато се посрещат резултатите и застъпниците.  Съвсем нормално е да бъда там, наред с редица колеги, каза Стоянов. Стоянов заяви, че не желае да коментира обвиненията, докато не приключи разследването по случая.

Към жалбата на Благомир Станев е представено и медицинско свидетелство, в което са описани редица от  нараняванията му.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.