Последни новини
Home / Законът / Изпитите за „младши“ от тази събота до края на април: Влизане през един вход, не допускат кашлящи и с температура

Изпитите за „младши“ от тази събота до края на април: Влизане през един вход, не допускат кашлящи и с температура

Defakto.bg

Строг ред за провеждането на изпитите за младши магистрати обявиха от ВСС. Те ще се проведат в три последователни съботи – утре (10 април), 17 и 24 април. Провеждането на подобни масови мероприятия е забранено до 30 април, но в заповедта на здравния министър е направено изключение за конкурсите.

И трите писмени изпита ще са в изложбените зали на Интер Еспо Център. В конкурса за 7 младши съдии за СГС кандидатите са 531, в този за 29 младши прокурори – над 900, за 16 младши следователи – над 800.

Влизането в сградата на Интер Eкспо Център ще се осъществява само през входа за изложбени зали 5 и 6, откъм бул. „Цариградско шосе“ № 147  и с възможност за ползване на паркинг (виж картата), предупреждават от ВСС.

Достъпът на кандидатите до залите ще бъде възможен след 7:00 часа според публикуваното в раздела на съответния конкурс разпределение, при регистриране на участниците по азбучен ред (собствено име) и с начало на изпита 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

При регистрацията на участниците, както и през цялото време на провеждане на писмения изпит ще се съблюдават предписанията и изискванията за неразпространение на COVID-19 и временно въведените противоепидемични мерки съгласно Заповед № РД-01-197/31.03.2021 г. на министъра на здравеопазването и Заповед № РД-01-51/26.01.2021 г.

В тази връзка участниците следва да имат предвид Заповед № ВСС 5982/05.04.2021 г. на главния секретар на ВСС, с която се забранява достъп до изпитните зали на кандидати:

–  с видими симптоми на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане и др.);

– лица, които отказват да извършат дезинфекция и да поставят предпазна маска.

Кандидатите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Съгласно Наредбата, в изпитната зала няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства, в случай, че такива бъдат намерени в тях след проверката с металдетектори от служителите на съдебна охрана.

Във връзка със забраната, предвидена в Наредба №1/09.02.2017 г., с която не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика, както и с цел спазване на противоепидемичните изисквания във връзка с усложнената обстановка в страната, явяващите се на изпита кандидати да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика тя  „следва да бъде ограничена от самия кандидат по начин, непозволяващ ползването й“.

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане делото срещу бившия служител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.