Последни новини
Home / Законът / Татяна Дончева за покера и политиката: Не давай карта, преди да ти е дошъл редът

Татяна Дончева за покера и политиката: Не давай карта, преди да ти е дошъл редът

Defakto.bg

В политиката има малко игра на покер – не е редно да даваш карта преди да ти е дошъл редът. Измамно е усещането, че ние сме дошли да разрушим всички правила с политиката„- това заяви Татяна Дончева пред БНТ по повод вчерашния конфликт в платформата „Изправи се. Мутри вън!“.  Дончева визира  вчерашното интервю на адвокат  Николай Хаджигенов пред същата телевизия, което по думите й е предизвикало взрив в социалните мрежи и се е наложило  разяснение, за да се уталожи ситуацията.

В интервюто Хаджигенов вчера каза: „Харесва ли ни или не, гласовете на БСП ни трябват. Нямаме избор без подкрепата на БСП. Как няма да вземем подкрепата на ДПС – какво ще им кажем, не ви искаме гласовете? И ГЕРБ да ни подкрепят – чудесно, това е най-бързият начин да ги ликвидираме„. В типичен стил отбеляза,  че „ако трябва някой от нас да пострада, ще го пожертваме и ще го дадем – да стане министър“.  В отговор на въпрос добави, че и той самият би се пожертвал за министър в рамките на своята компетентност, защото не харесва политиците тип „пенкилер„.

Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“, ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, отговори по-късно Мая Манолова на брифинг, даден заедно с Дончева.

„Познавам много хора, които са „готови да се жертват за министри“: Нищо ново!“, каза днес Татяна Дончева.   „На нас като последни в редицата не ни трябва нищо„, заяви  тя и напомни, че конституционните процедури още не са извървяни и трябва да се внимава кой какво говори.

„Не може да ходиш на преговори, без да си оторизиран. Не е ясно, преди да имаме група и лидер, кой ще води преговори„, коментира тя  новината, че Хаджигенов е бил на преговори при „Има такъв народ“.

Ние бихме подкрепили партията на Слави Трифонов като мандатоносител, но дали те ще искат да управляват„, попита Дончева.   Тя  припомни думите на Симеон Сакскобургготски, с които той се обърна някога към своите: Бъдете господари на мълчанието.

Дончева напомни също, че още преди изборите е предупредила, че ГЕРБ могат да внедрят във всяка потенциална група в парламента свои хора. ГЕРБ се е погрижила особени и зависими хора да има навсякъде, посочи Дончева, но не потвърди дали има троянски кон в коалицията.

About De Fakto

Проверете също

Купувачът на МПС, оборудвано със забранено измервателно устройство, има право на обезщетение за вреди от производителя

  Купувачът на моторно превозно средство, оборудвано със забранено измервателно-коригиращо устройство, има право да получи …

Върховният административен съд образува тълкувателно дело по прилагането на текстове от Закона за хазарта

Върховният административен съд образува тълкувателно дело – №1 от 2023 г., за приемане на тълкувателно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.