Последни новини
Home / Законът / Президентът: Няма да бавя свикването на Народното събрание, трябва да имаме яснота за правителството

Президентът: Няма да бавя свикването на Народното събрание, трябва да имаме яснота за правителството

Defakto.bg

Нямам никакво намерение да бавя свикването на Народното събрание. Нека видим обнародването на списъка на народните представители от ЦИК и ще издам указ. Това обяви тази вечер президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС.

Обнародването на списъка с обявените за избрани депутати ще е факт още утре в „Държавен вестник“, се вижда от страницата на НС. Държавният глава има конституционен срок от един месец след провеждането на изборите да свика първо заседание на новия парламент. Срокът изтича в началото на май, но Радев явно ще издаде указ още идната седмица.

Според президента в обстановката, в която се намираме, е редно час по-скоро да имаме яснота и стабилно, и оперативно правителство.

Запитан дали е готов със състав на бъдещо служебно правителство, Румен Радев заяви: Засилват се спекулациите от определени партии, от определени поръчкови коментатори, относно служебното правителството. Това явно издава само страх и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната.

Нека видим дали ще има първо връчване на мандат, второ връчване на мандат и едва тогава ще видим дали ще има трети, коментира накратко президентът. Днес от ГЕРБ обявиха, че като първа политическа сила ще предложат състав на кабинет, но не премълчаха какъв.

About De Fakto

Проверете също

ЕК откри две наказателни процедури срещу България заради несъотвествия с европейското законодателство

Европейската комисия съобщи, че открива наказателна процедура срещу България заради невъзможността за обмен на информация …

Ген. адвокат: Съдът да отхвърли жалбите на Унгария и Полша срещу обвързването на бюджета на ЕС с върховенство на закона

Жалбите нна Унгария и Полша срещу режима на обвързаност с условия за защита на бюджета …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.