Последни новини
Home / Законът / Последно редовно заседание на кабинета „ГЕРБ – Обединени патриоти“

Последно редовно заседание на кабинета „ГЕРБ – Обединени патриоти“

Defakto.bg

Борисов няма да е кандидат за премиер в новия кабинет, който ГЕРБ ще предлага

Премиерът  Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет се събират днес на последното  правителствено заседание преди утрешното първо заседание на 45-о Народно събрание.  До избирането на нов състав на Министерския съвет кабинетът на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще заседава в оставка.

Като първа точка от дневния си ред кабинетът ще приеме становище по конституционно дело № 3 за 2021 г. Делото е образувано по искане на президента Румен Радев във връзка с отговор на въпроса: „Допустимо ли е да се изменя, допълва или отменя закон, приет от Народното събрание, преди да е обнародван или когато е върнат за ново обсъждане в срока по чл. 88, ал. 3 от Конституцията на Република България?“.

Правителството ще одобри и плащания по осъдителни решениея на Съда по правата на човека по делата „X И ДРУГИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, „СТЕФАНОВ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ“ „Д. К. СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ(ЖАЛБА ), „НД „ЕКОГЛАСНОСТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И „РЕЛИГИОЗНО ИЗПОВЕДАНИЕ „СВИДЕТЕЛИ НА ЙЕХОВА В БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ“.

Очаква се правителството да одобри Стратегия за дейността на Българската банка за развитие до 2023 година.

Министърът на финансите е внесъл проект на разпореждане за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата от държавни предприятия и търговски дружества с държавно участие в капитала.

В предварителния дневен ред за днес е предвидено да се одобрят  допълнителни разходи по бюджета на Комисията за защита на личните данни.

С няколко решения по различни точни от дневния ред кабинетът ще се разпореди с имоти като за последно. Ще бъдат открити и процедури за възлагане на концесия на няколко плажа по родното Черноморие, сред които плажът при река Велека и Къмпинг юг.

Аз няма да съм кандидат за премиер в новия кабинет, който ще бъде предложен от ГЕРБ, ще бъде предложен друг кандидат“, заяви по-късно във Велико Търново в отговор на въпрос на БНР Бойко Борисов. Кого ще предложи ще се разбере, след като бъде връчен мандата, каза той.

ГЕРБ ще подходи отговорно към съставянето на ново правителство заради избирателите подкрепили партията, каза той по.рано на  днешното правителствено заседание. „Нека всички да подходят така отговорно – има по Конституцията ред и начин, по който се действа. Когато получим мандата като първа политическа сила, най-отговорно ще се отнесем към него. Оттам нататък, след като преценят другите партии дали ще ни подкрепят, или не, има конституционен начин за действие“.

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане делото срещу бившия служител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − nine =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.