Последни новини
Home / Законът / 33 чинари и брези засадиха струденти и преподаватели в чест на 30-годишнината на ЮФ на УНСС

33 чинари и брези засадиха струденти и преподаватели в чест на 30-годишнината на ЮФ на УНСС

Defakto.bg

През 2021 г. Юридическият факултет на УНСС отбелязва своята 30-годишнина. Първото събитие в тази чест е засаждането на 33 дръвчета в Южния парк за Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите в България – 16 април, а и като препратка към международния ден на Земята – 22 април, съобщаха от университета.

33 чинари и брези бяха засадени от бивши и настоящи студенти, и техните преподаватели.  Доц. Торманов, заяви,  че се засаждат чинари, които живеят над 2000 години и брези – символ на чистота
На събитието присъстваха  съдии, прокурори, адвокати – възпитаници на факултета

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева отбеляза, че събитието инвестира в бъдещето и в младите хора. Доц. д-р Диана Ковачева, дългогодишен преподавател в УНСС, припомни познатата мъдрост, че ако мислиш 10 години напред, засаждаш дърво, ако мислиш 100 години напред – образоваш. Тя допълни, че УНСС изпълнява и двете.

На откриването на събитието ректорът проф. д-р Димитър Димитров припомни огромния авторитет, с който се ползва преподаването на право в УНСС – закономерен факт от изградения в годините качествен преподавателски екип, голяма част от който са практикуващи юристи. Тясната връзка с бизнеса и натрупването на практически умения чрез стажове са основно наше преимущество, допълни проф. Димитров.

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева (в дясно), поздрави за каузата, която дава живот и подпомага природата. Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и доц. д-р Захари Торманов, (от ляво надясно)  приветстваха преподавателите, бившите и настоящи студенти, които взеха участие в събитието.

Доц. д-р Захари Торманов, декан на Юридическия факултет каза, че юристите са хора, които са призвани да развиват и подобряват, както и че 30 години са малко, но са начало на зрялост.

Проф. Димитър, доц. Ковачева и доц. Торманов лично се включиха в засаждането на дръвчетата

В свои интервюта по повод събитието доц. Торманов заяви, че най-ярката следа за тези години са възпитаниците – образовани и компетентни и успешно реализирани юристи.

Той припомни, че още със създаването преди 100 години на Свободния университет за политически и стопански науки, предшественик на УНСС, голяма част от учредителите са били юристи. Тяхната цел е била да създадат висококвалифицирани кадри за държавната администрация и бизнеса, а нещата не са се променили и днес.

 

About De Fakto

Проверете също

Шест неправителствени организации зоват президента за вето на промените в ЗСВ за спешно изваждане на НСлС от прокуратурата

 Аргументът, че НС е длъжно „да разтърве“ Гешев и Сарафов, подсказва порочни цели, които нямат …

От „Правосъдие за всеки“ обявиха, че менторството на Пеевски над съдебната реформа е червена линия, която няма да пресекат

Най-важната задача пред народните представители в този момент е приемането на редовен бюджет за 2023 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.