Последни новини
Home / Законът / Столични адвокати (с платен членски внос! ) в събота и неделя избират 154 делегати за ОС на адвокатурата

Столични адвокати (с платен членски внос! ) в събота и неделя избират 154 делегати за ОС на адвокатурата

Defakto.bg

  На 24-25 април  ще се проведат избори за делегати от Софийска адвокатска колегия (САК), които ще вземат участие в  Общото събрание на адвокатите от страната, съобщи  Софийски адвокатски съвет.  Общото събрание е насрочено за 29 и 30 май, на което ще се избират висшите органи на адвокатурата за следващите четири години.  Общият брой делегати от САК е 154 делегати, определени при условията на чл. 112, ал. 1 от Закона за адвокатурата  – един делегат на 40 адвоката.

Събранието предстои да се проведе в условията на епидемична обстановка, а в писмо на Министъра на здравеопазването до САК от 20.04.2021 г. са посочени и конкретни мерки, които следва да бъдат съблюдавани при провеждането му.

Избирателната комисия на САК е взела решение за утвърждаване на образци на изборни книжа и е изготвила Указания за гласуване в изборите за делегати (достъпни на сайта на САК), като е посочила, че изборът започва в 14.00 часа на 24 април 2021 г., събота, и приключва в 15.00 часа на 25 април 2021 г. и гласуването се извършва: – от 14.00 часа до 19.00 часа на 24 април 2021 г., събота, и – между 9.00 часа и 15.00 ч. на 25 април 2021 г., неделя. Ако има адвокати, които са се явили преди края на гласуването, те ще бъдат допускани да гласуват.

В случай че няма избрани делегати, на 2 май 2021 г. ще се проведе допълнителен избор. Допълнителният избор ще започне в 9.00 часа на 2 май 2021 г. и ще приключи в 16.00 часа на 2 май 2021 г.

С оглед важността за всички адвокати на информацията, достъпна на сайта на САК, включително и предвид изискването адвокатите да са заплатили членски внос до месец март към датата на избора за да упражняват правото си на глас, считаме, че оповестяването й ще повиши активността при избора на делегати от САК и представителността на взетите решения на Общото събрание на адвокатите от САК, отбелязват от САС.

 

About De Fakto

Проверете също

Окончателно:Процедурата за избор на нов председател на ВКС се открива на 30 септември и приключва с вот на 14 януари

Евентуалното оттегляне на съдиите, избрани от съдии от Висшия съдебен съвет би делегитимирало състава му,  …

Лозан Панов: Политиците искат независима съдебна власт, когато са в опозиция

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов няма да сочи кандидат за нов председател на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.