Последни новини
Home / Законът / Столични адвокати (с платен членски внос! ) в събота и неделя избират 154 делегати за ОС на адвокатурата

Столични адвокати (с платен членски внос! ) в събота и неделя избират 154 делегати за ОС на адвокатурата

Defakto.bg

  На 24-25 април  ще се проведат избори за делегати от Софийска адвокатска колегия (САК), които ще вземат участие в  Общото събрание на адвокатите от страната, съобщи  Софийски адвокатски съвет.  Общото събрание е насрочено за 29 и 30 май, на което ще се избират висшите органи на адвокатурата за следващите четири години.  Общият брой делегати от САК е 154 делегати, определени при условията на чл. 112, ал. 1 от Закона за адвокатурата  – един делегат на 40 адвоката.

Събранието предстои да се проведе в условията на епидемична обстановка, а в писмо на Министъра на здравеопазването до САК от 20.04.2021 г. са посочени и конкретни мерки, които следва да бъдат съблюдавани при провеждането му.

Избирателната комисия на САК е взела решение за утвърждаване на образци на изборни книжа и е изготвила Указания за гласуване в изборите за делегати (достъпни на сайта на САК), като е посочила, че изборът започва в 14.00 часа на 24 април 2021 г., събота, и приключва в 15.00 часа на 25 април 2021 г. и гласуването се извършва: – от 14.00 часа до 19.00 часа на 24 април 2021 г., събота, и – между 9.00 часа и 15.00 ч. на 25 април 2021 г., неделя. Ако има адвокати, които са се явили преди края на гласуването, те ще бъдат допускани да гласуват.

В случай че няма избрани делегати, на 2 май 2021 г. ще се проведе допълнителен избор. Допълнителният избор ще започне в 9.00 часа на 2 май 2021 г. и ще приключи в 16.00 часа на 2 май 2021 г.

С оглед важността за всички адвокати на информацията, достъпна на сайта на САК, включително и предвид изискването адвокатите да са заплатили членски внос до месец март към датата на избора за да упражняват правото си на глас, считаме, че оповестяването й ще повиши активността при избора на делегати от САК и представителността на взетите решения на Общото събрание на адвокатите от САК, отбелязват от САС.

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Андрей Янкулов: Адмирации за инициативата на правосъдния министър Зарков да пита КС за обхвата на т.нар. надзор за законност, осъществяван от прокуратурата

Адмирации за инициативата на правосъдния министър Крум Зарков за питане до Конституционния съд относно обхвата …

В началото на септември министър Зарков ще поиска тълкуване от КС за правомощията на гл. прокурор да държи под контрол цялата администрация

Адресът на Европейската  прокуратура у нас в следващите дни ще  е ул. „Г.С. Раковски“ 134 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.