Последни новини
Home / Законът / По инициатива на прокурори и следователи в София поставят бюст – паметник на 28 -ия американски президент

По инициатива на прокурори и следователи в София поставят бюст – паметник на 28 -ия американски президент

Defakto.bg

По инициатива на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България Столичният общински съвет е взел решение за поставяне на паметник на американския президент Удроу Уилсън в София, съобщиха от  Асоциация на прокурорите.

Томас Удроу Уилсън

Професионалните сдружения на прокурорите  и  следователите  предложиха през  ноември 2020 г. да бъде поставен на бюст-паметник на американския президент Томас Удроу Уилсън в София в знак на признателност на българския народ към неговите заслуги за запазване на националния ни суверенитет и териториалната цялост на страната ни.

Предложението на АПБ и КСБ  вече е прието от Столичния общински съвет.  То получи обществена и институционална подкрепа от изтъкнати историци и общественици, от ръководството на Прокуратурата на Република България, от лидери на професионални организации, университети и др. казват прокурорите.

Двете сдружения приветстват решението за поставяне на паметник на Удроу Уилсън в София. Това ще бъде знак, че българският народ знае и помни делото на 28-ия американски президент, който освен със забележителните си дипломатически постижения, си е завоювал място в историята като блестящ доктор по история, човек с модерно мислене, радетел за почтена и прозрачна международна политика, се казва в съобщение до медиите.

About De Fakto

Проверете също

Бизнесмен разкрива: Момиче на повикване е “Мата Хари”. И още за чекмеджето, кюлчетата и рекет от ГЕРБ

Един от най-крупните земеделци у нас Светослав Илчовски  разказва за  чудовищен натиск от хора в …

Ромският активист, който съдеше Гешев, осъди ПИК за клевета

Ромският активист Христо Николов, който съдеше главния прокурор Иван Гешев за дискриминация, а после и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.