Последни новини
Home / Законът / По инициатива на прокурори и следователи в София поставят бюст – паметник на 28 -ия американски президент

По инициатива на прокурори и следователи в София поставят бюст – паметник на 28 -ия американски президент

Defakto.bg

По инициатива на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България Столичният общински съвет е взел решение за поставяне на паметник на американския президент Удроу Уилсън в София, съобщиха от  Асоциация на прокурорите.

Томас Удроу Уилсън

Професионалните сдружения на прокурорите  и  следователите  предложиха през  ноември 2020 г. да бъде поставен на бюст-паметник на американския президент Томас Удроу Уилсън в София в знак на признателност на българския народ към неговите заслуги за запазване на националния ни суверенитет и териториалната цялост на страната ни.

Предложението на АПБ и КСБ  вече е прието от Столичния общински съвет.  То получи обществена и институционална подкрепа от изтъкнати историци и общественици, от ръководството на Прокуратурата на Република България, от лидери на професионални организации, университети и др. казват прокурорите.

Двете сдружения приветстват решението за поставяне на паметник на Удроу Уилсън в София. Това ще бъде знак, че българският народ знае и помни делото на 28-ия американски президент, който освен със забележителните си дипломатически постижения, си е завоювал място в историята като блестящ доктор по история, човек с модерно мислене, радетел за почтена и прозрачна международна политика, се казва в съобщение до медиите.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.