Последни новини
Home / Законът / Съдия Васил Петров сезира Георги Чолаков да не се разглежда фалшивата жалба, внесена от негово име

Съдия Васил Петров сезира Георги Чолаков да не се разглежда фалшивата жалба, внесена от негово име

Defakto.bg
Съдия Васил Петров

В молба до председателя на ВАС Георги Чолаков съдията Васил Петров настоява за незабавни действия, които да осуетят администрирането и разглеждането на фалшивата жалба, подадена от негово име.

Де факто вече информира за скандалния казус – когато вчера магистратът от Софийския районен съд Петров отива в деловодството на ВАС за внесе жалбата си срещу обявен „външен“ конкурс за административните съдилища, смаян разбира, че такава жалба от негово име вече е внесена в понеделник, на 19 април.

От ВАС уточниха, че фалшивата жалба е била подадена по пощата. С разпореждане на зам.-председателя Любомир Гайдов не й е даден ход, но само защото не е била внесена държавната такса за разглеждане и е определен 7-дневен срок за изпълнение на указанията.

Молбата на съдия Васил Петров от днес:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД,

Обръщам се към Вас със случай, който предполага Вашите незабавни действия.

 В следобедните часове на 22.04.2021 г. в регистратура на Върховния административен съд подадох жалба с вх. № 5496/22.04.2021 г., с която обжалвам решения по т. 24.2 и т. 26 от заседанието на Съдийската колегия (СК) на Висшия съдебен съвет (ВСС) от 13.04.2021 г. за определяне на свободните длъжности в административните съдилища за заемането им чрез конкурс за първоначално назначаване и обявяването им на конкурс за първоначално назначаване в административните съдилища, обективирани в протокол № 12/13.04.2021 г.

Служители в регистратура на Върховния административен съд ме уведомиха, че на 19.04.2021 г. неизвестно лице е подало жалба от мое име против посочените актове. Не можах тогава да снимам посочената неистинска жалба и не разполагам с входящия номер и копие от въпросната жалба от 19.04.2021 г., подписана от неизвестно за мен лице по неизвестни за мен причини. Заявявам, че посочената жалба от 19.04.2021 г. нито съм подписвал, нито съм подавал и тя не изразява моя воля.

За избягването на всяко съмнение моля да не се провеждат процесуални действия по жалба от 19.04.2021 г., която нито съм подписвал, нито съм подавал и която е подадена от неизвестно за мен лице, а да образувате дело по жалба с вх. № 5496/22.04.2021 г., която съм подписал и подал лично в регистратурата на съда.

Вярвам, че ще предприемете своевременни действия, за да отстраните всяка нередност, която би могла да произтече от неправилното администриране на жалба от 19.04.2021 г., която неизвестно за мен лице е подало в председателствания от Вас съд от мое име.

 

С уважение,

Васил Петров

About De Fakto

Проверете също

Калин Калпакчиев: Приетият механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор е сериозен позитив

Партиите започват да осъзнават, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях Трябва да гледаме …

Андрей Янкулов: Срещу европейското правосъдие стои консерватизмът на българската наказателнопроцесуална мисъл

Вероятно ще коментирам по-подробно приетите вчера (петък, 26  май) от парламента промени в НПК и …

Един коментар

  1. Стефан

    Колегата Петров,очевидно е потресаващо неграмотен. И само показва,че наистина съдии от районните нямат място в административните съдилища. Председателя на ВАС в това му качество няма никакви правомощия по дела,такива има конкретния съдебен състав. В тази връзка той може само да препрати към съдебния състав… Защо Петров е пуснал искане до председателя и защо Де факти го отразява не е ясно,но е много конфузно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.