Последни новини
Home / Законът / Арестът в Добрич – в нова сграда и по международните стандарти

Арестът в Добрич – в нова сграда и по международните стандарти

Defakto.bg

 

Арестът в гр. Добрич към Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – Варна от днес е преместен в реновирана сграда, собственост на Министерство на правосъдието.

Изграждането му бе извършено със средства от бюджета на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, като общата сума за ремонт и обзавеждане е 1,6 млн. лева, съобщава Министерството на правосъдието. До сега арестните

помещения в града се намираха в сградата на ОД на МВР.

Новият арест разполага с капацитет за настаняване до 48 задържани лица. Помещенията отговарят на международните стандарти за осигуряване на минимална жилищна площ не по-малко от 4 кв. м. за едно лице. Във всяко спално помещения е изграден самостоятелен санитарен възел, осигурен е достъп до пряка дневна светлина и изкуствено осветление, отопление и възможност за проветряване на помещението. Създадените битови условия предоставят възможност за поддържане здравето и запазване достойнството на задържаните лица.

В новата сграда е предвидено настаняването и на Пробационната служба звено-Добрич и административното ръководство на Районна служба „Изпълнение на наказанията“-Добрич.

Откриването на ареста е част от предприетите през последните години  мерки от страна на Министерство на правосъдието и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ за подобряване условията в местата за лишаване от свобода, включително и чрез успешно сътрудничество по международни проекти.

About De Fakto

Проверете също

Бизнесмен разкрива: Момиче на повикване е “Мата Хари”. И още за чекмеджето, кюлчетата и рекет от ГЕРБ

Един от най-крупните земеделци у нас Светослав Илчовски  разказва за  чудовищен натиск от хора в …

Ромският активист, който съдеше Гешев, осъди ПИК за клевета

Ромският активист Христо Николов, който съдеше главния прокурор Иван Гешев за дискриминация, а после и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.