Последни новини
Home / Законът / Яснота: „Има такъв народ“ ще върне мандата, обяви Слави Трифонов

Яснота: „Има такъв народ“ ще върне мандата, обяви Слави Трифонов

Defakto.bg

Станислав Трифонов обяви от профила си във Фейсбук, че  „Има такъв народ“ ще върне мандата за образуване на правителство.

Като кандидат за министър-председател той представи  световната шампионка по шах Антоанета Стефанова, която е с „икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.“

„Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство.“

Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са „вредни, алчни и доказано компрометирани“, и това е зависимост, казва  Трифонов.

Борисов оприличи Трифонов на „политически страхливец“ в профила си във Фейсбук. „Ето това се казва „политически страхливец“! Страхливец е този, който със 165 заявили подкрепата си депутати казва, че са му недостатъчни и му трябват 240. С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова. Ако тя е премиер, за всяко нещо ще ходи да пита депутата Трифонов? Не знам, на мен ми беше интересно да видя техните експерти министри така, както ние ги показахме“, заяви Борисов, също при пълно игнориране на медиите в предаване на живо във Фейсбук от дома му, където провежда заседание с минстри.

Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор, подсказва лидерът  на „ИТН“ вероятния изход от кризата.
Когато отказът стане реалност,  държавинят глава трябва да възложи проучвателен мандат на някоя от останалите политически сили, без да е обвързан от някаква поредност на парламентрано представените партии. Ако БСП получи мандата, Националният съвет ще решава дали да го приеме, каза депутатът Филип Попов. Предстои и „Демокративна България“ да обсъди новата стиуация.

Ако и при последната конституционна  въртележка не се постигне съгласие за излъчен кандидат с готов списък на Министерски съвет, президентът  с един указ  ще  разпусне Народното събрание, ще определи дата за предсрочни парламентарни избори в рамките на 2 месеца. С  втори указ президентът ще оповести създаването на  служебен кабинет. След тази процедура,  досегашното правителство прекратява всякакви правомощия и работа.

Изявлението на Слави Трифонов:

За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.
Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.
Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.