Последни новини
Home / Законът / Двама кандидати за шефове на ВАдС са в софийската листа за ОС: Ивайло Дерменджиев е № 6, Ивайло Данов № 150

Двама кандидати за шефове на ВАдС са в софийската листа за ОС: Ивайло Дерменджиев е № 6, Ивайло Данов № 150

Defakto.bg
Ивайло Дерменджиев

След допълнителен вот, избирателната комисия на САК обяви резултатите за делегатите от София на Общото събрание на адвокатурата, което ще избира нови висши органи. В листата влязоха и двама от кандидатите за председател на Висшия адвокатски съвет – Ивайло Дерменджиев и Ивайло Данов, но на различни места в класацията.

Както е известно, делегатите от най-голямата колегия в страната, в която членуват над 6 хил. защитници, са 154. След първото гласуване на 25 април бяха избрани едва трима: Жана Кисьова, Катерина Граматикова и Христо Хинов, членове на новия адвокатски съвет на САК.

Вчера бе проведен допълнителен избор за 151 от делегатите, като по правилата този път не се изискваше квалифицирано мнозинство от 50 плюс 1 , печелят кандитатите с най-много гласове. Общо претендентите бяха 445.

Ивайло Данов

Така в списъка на обявените за избрани на шесто място е Ивайло Дерменджиев, на 150-то – Ивайло Данов. Третият столичен кандидат за председател на ВАдС Райна Аврамова я няма.

Номер 1 в списъка на избраните е Стефан Марчев (председател на САС), в челната десятка следват Ина Лулчева, Ангел Калайджиев, Даниела Доковска, Валя Гигова, Ивайло Дерменджиев, Валентин Брайков, Любомир Владикин, Петьо Славов, Ели Христова.

Прегледът на софийската листа показва, че в нея са почти всички кандидати за нови висши органи от екипа на Ивайло Дерменджиев. Което не може да се каже за екипите на конкурентите му.

За делегат на Общото събрание  е била избрана и загиналата преди дни адвокат Дочка Хрусанова, на нейно място е обявен следващия от списъка.

Пълният списък на избраните делегати от София тук.

Общото събрание на адвокатурата е на 29 и 30 май.

 

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.