Последни новини
Home / Законът / ГЕРБ с жалба до Конституционния съд срещу текстове от Изборния кодекс

ГЕРБ с жалба до Конституционния съд срещу текстове от Изборния кодекс

Defakto.bg

Въпреки наставленията на премиера в оставка Бойко Борисов промените в Изборния кодекс да не бъдат атакувани пред Конституционния съд, цялата парламентарна група на партията подписа жалба до КС по темата  –  това бе обявено от Десислава Атанасова в сряда.

Основното недоволство е срещу задължителното машинно гласуване. Мотивите са в 17 страници, каза председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС .

Оспорени са въвеждането на машинното гласуване, изборът на ЦИК и мажоритарният вот, заяви  Десислава Атанасова. По думите й с приемането на промените в кодекса грубо са погазени правилата и традициите.  Тя за пореден път обвини останалите партии в 45-ото Народно събрание, че не поставят дневния ред на обществото, а “са тук с една единствена цел – да сглобят някакъв Изборен кодекс, за да обслужат собствения си партиен интерес, без да си дават сметка за последствията”. “Надяваме се, че КС ще се произнесе в бързи срокове, предвид, че това е изключително важен обществен въпрос”, каза Атанасова.

Аз не вярвам на този софтуер. Не вярвам, че той е по-добър от секционната избирателна комисия, в която има представители на всички партии”, заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ. Партията се противопостави и на решението да има нов състав на Централната избирателна комисия. Бе повторена общата теза, че с това се преследват други цели.

About De Fakto

Проверете също

Бизнесмен разкрива: Момиче на повикване е “Мата Хари”. И още за чекмеджето, кюлчетата и рекет от ГЕРБ

Един от най-крупните земеделци у нас Светослав Илчовски  разказва за  чудовищен натиск от хора в …

Ромският активист, който съдеше Гешев, осъди ПИК за клевета

Ромският активист Христо Николов, който съдеше главния прокурор Иван Гешев за дискриминация, а после и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.