Последни новини
Home / Законът / Миню Стайков отрича да е човекът от видеото, малтретиран в затвора

Миню Стайков отрича да е човекът от видеото, малтретиран в затвора

Defakto.bg

Бизнесменът Миню Стайков, когото бизнесменът Светослав Илчовски спомена в парламентарна комисия като човекът  над когото в затвора са оказвани физически издевателства, коментира, че няма обяснение защо е споменато името му.

На въпрос как ще коментира това, Стайков няколко пъти повтаря –  „Нямам сестра“. Но все някой има сестра, добави той.

Адвокатката му припомни, че клиентът ѝ е бил задържан през 2018 г., а по думите на Илчовски той е видял записът с насилие над бизнесмен в ареста през 2017 година. Стайков препоръча на журналистите да изгледат клипа, за който говори Илчовски. Той заяви, че никога не се виждал с него.

Миню Стайков и защитничката му Анна Попова коментираха скандала преди началото на съдебно заседание в Специализирания наказателен съд, в делото, по което той е подсъдим за злоупотреба с еврофондове.

Стайков бе задържан на 5 септември 2018 г. и обвинен, че от януари 2009 г. до задържането си е участвал в организирана престъпна група за незаконно производство на цигари.  Когато изтекоха законовите осем месеца, през които той можеше да бъде задържан в ареста по това дело, прокуратурата му образува ново – за злоупотреба с евросредства от Програмата за развитие на селските райони. Така Стайков остана в ареста и бе пуснат чак в началото на 2021 г. Второто дело срещу Стайков  се разглежда  от Специализирания наказателен съд.

По-късно в съдебното заседание се появиха съмнения за умишлено отравяне на бизнесмена Миню Стайков, докато е бил в ареста.  След изследвания на кръвта в различни лаборатории подсъдимият е диагностициран с токсичен хепатит, който може да бъде причинен от различни субстанции. Неговият адвокат Анна Попова коментира към момента не е ясен причинителят на заболяването на бизнесмена. Стайков се е почувствал по-зле от обичайното малко преди излизането му от ареста в края на януари т.г. Тогава защитата е поискала от съда Стайков да бъде изведен за кръвни изследвания, но е било отказано. Докато беше задържан под стража, на подсъдимия били направени изследвания, които показали, че страда от анемия и други общи заболявания, както и от прекаран инсулт, уточни още адвокат Попова.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Красимир Мазгалов, ССБ: Политиците не се отказват да владеят съдебната система като собствен инструмент

„Изненадващ е начинът, по който парламентът прие да извади следствието от прокуратурата. Това е съществена …

Отлагат погребението на Ангел Христов, проверяват как е влязъл в страната, без да е бил задържан

Прокуратурата образува две разследвания по смъртта на Христов Проверяват се обстоятелствата, при които единият от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.