Последни новини
Home / Законът / Министър Янаки Стоилов прие държавния печат, призова за „задълбочен преглед“ на спецправосъдието

Министър Янаки Стоилов прие държавния печат, призова за „задълбочен преглед“ на спецправосъдието

Defakto.bg

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов прие държавния печат от предшественичката си Десислава Ахладова. Функцията да е пазител на печата е вменена на правосъдния министър със закон.

След церемонията по встъпването Стоилов е направил няколко заявки – подобряване на администрирането в интерес на гражданите, открояване на проблемните области и изготвянето на оценка на въздействието от прилагането на определени закони. По дебата за закриването на специализираните структури новият правосъден министър се обявява за задълбочен преглед на 10-годишната им дейност и най-вече на резултатите от нея.

Това става ясно от съобщение на МП. Ето го:

„Обществото до голяма степен свързва правосъдие със справедливост, въпреки, че министерството не извършва правораздавателна дейност. Очакванията на гражданите са много големи“, каза министър Стоилов след церемонията.

„За този кратък период, очакванията към мен, като представител на кабинета, са още по-големи, защото често хората смятат, че независимо от времето, с което разполага едно служебно правителство, то трябва да направи нещо повече, за да решава проблемите“, допълни министърът и очерта няколко групи задачи, които стоят на дневен ред.

Сред тях той посочи подобряването на администрирането на ръководените от министерството дейности в интерес на гражданите, открояването на проблемните области в изпълняваните от ведомството функции и изготвянето на оценка на въздействието от прилагането на определени закони.

Министърът коментира и започналата дискусия за специализираното правосъдие. „Смятам, че трябва задълбочен преглед на тази около десетгодишна дейност и главно на нейните резултати“, посочи той.

От своя страна Десислава Ахладова благодари на екипа на министерството за съвместната работа и им пожела да продължават да отстояват професионализма си. Тя пожела успех на новия министър.

About De Fakto

Проверете също

Министър Славов: Процедурата за отстраняване на главния прокурор до края ще отговаря на условията за справедлив процес

             Атанас Славов обяви, че казусът “Осемте джуджета” ще  бъде …

Решението на НС за разходи и трансфери от бюджета в рамките на постъпленията, е обнародвано в „Държавен вестник“

Решението на парламента, което  разрешит разходи и трансфери от бюджета в рамките на събраните постъпления, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.