Последни новини
Home / Актуално / Михаил Екимджиев: Ако се намери прокурор, който да каже, че „Царят е гол“, той ще стане национален герой

Михаил Екимджиев: Ако се намери прокурор, който да каже, че „Царят е гол“, той ще стане национален герой

Defakto.bg

Нелепо е да се твърди, че служебното правителство организира само избори

През възможностите, които има разследващият апарат на МВР, може да се свърши немалко работа за клептократско управление

Нелепа опорна точка на говорителите на статуктвото е, че ролята на служебното правителствосе свежда единствено да подготвя и организира изборите- това  коментира адвокат Михаил Екимджиев пред БНР. Той с категоричност заяви, че: „Нищо подобно няма в Конституцията“.

Ако няколко поредни парламента не излъчат правителство, тогава държавата неограничено време може да бъде управлявана от служебни правителства, обясни   Екимджиев. „Значи ли това, че всички тези служебни правителства ще се занимават единствено с подготовка на избори? Това е нелепица, каза той.

Според него, новото служебно правителство, „през възможностите, които има разследващият апарат на МВР  ще може да направи  необходимото, за да  „да лъсне престъпната дейност на това клептократско управление, което спря развитието на България за последните десетина години.

Той поясни,че разследващите полицаи към МВР при адекватно ръководство могат  да свършат  немалко работа.

Възниква въпросът каква ще е ролята на прокуратурата дали Гешев ще продължи да служи на омертата и да не дава възможност да бъдат внасяни обвинителни актове, да не бъдат ефикасно довършвани досъдебни производства срещу управляващите.

(..) Според адвоката, пред Гешев има две алтернативи- едната е да продължи да служи на омертата и да ускори изчезването си от юридическия хоризонт. Другата е, притиснат и от очакванията на обществото, и от изолацията, на която е подложен от европейските институции (виждаме какво се случва с Лаура Кьовеши и Европейската прокуратура, която не прие шест от неговите десет джуджета, които бяха изпратени там).Той има възможност да измие срама и малко от малко да докаже, че освен в интерес на мафията и на кукловодите си, може да се държи като истински главен прокурор и да работи в интерес на обществото и на законността“, подчерта  Михаил Екимджиев

Той коментира и вчерашното  решение на Конституционния съд, който обяви за противоконституционни всички  разпоредби за специалния прокурор по разследването на главния.

„След като няма да има спецпрокурор, който да разследва главния, тогава се връща предходното решение на Конституционния съд, че всеки прокурор, дори в най-затънтената провинция, може да разследва главния прокурор“, каза юристът. Според Екемджиев трябва да се намери прокурор, който да каже „Царят е гол!

Необходимо е един прокурор да разбере какво значи тази пурпурна тога, която той намята. Ако се намери такъв прокурор, той наистина ще стане национален герой“, заключи адвокат  Екимджиев.

 

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ана Велкова: За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение

  За мнозинството от ВАдвС е важен резултатът, пътят до него няма значение. И ако в …

Следи от шпионски софтуер в Брюксел: Елена Йончева и Натали Лоазо са били подслушвани

 Депутатите от Европарламента откриха в телефоните си зловреден софтуер, което предизвика тревога за поверителната работа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.