Последни новини
Home / Законът / Янаки Стоилов: МП ще провери твърденията на Илчовски за издевателства над затворник

Янаки Стоилов: МП ще провери твърденията на Илчовски за издевателства над затворник

Defakto.bg

Министерството на правосъдието ще проверява свидетелствата на бизнесмена Светослав Илчовски пред парламентарната комисия в частта, в която той разказа за запис с издевателства над затворник, също бизнесмен. Това стана ясно отговори на правосъдния министър Янаки Стоилов на журналисти днес.

Илчовски бе разкрил пред депутатите как на сбирка, на която се е обсъждало кой ще бъде „сдробен“, кой „поръчан“ са показани клипове „ĸaĸ издeвaтeлcтвaт въpxy eдин oт извecтнитe бизнecмeни – в ĸилия, ceĸcyaлнo. Дa гo изнyдвaт зa oгpoмни пapи“.

Янаки Стоилов обаче поиска повече конкретика и заяви, че в такива случаи трябва да се посочват места, имена и кръг лица.  „Това са стари проблеми и не може да се заблуждаваме, че са изчезнали„, коментира още служебният министър на правосъдието.

Повтори и заявкатта от вчера – първо пълен анализ на работата и най-вече на резултатите на спецправосъдието и тогава вземане на решение за тяхното бъдеще.

В дневния ред на Пленуна на ВСС днес е декларация срещу проектите за закриване на специализираните структури. То е първото заседание на ВСС, председателствано от Янаки Стоилов.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Андрей Янкулов: Адмирации за инициативата на правосъдния министър Зарков да пита КС за обхвата на т.нар. надзор за законност, осъществяван от прокуратурата

Адмирации за инициативата на правосъдния министър Крум Зарков за питане до Конституционния съд относно обхвата …

В началото на септември министър Зарков ще поиска тълкуване от КС за правомощията на гл. прокурор да държи под контрол цялата администрация

Адресът на Европейската  прокуратура у нас в следващите дни ще  е ул. „Г.С. Раковски“ 134 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.