Последни новини
Home / Законът / Янаки Стоилов: МП ще провери твърденията на Илчовски за издевателства над затворник

Янаки Стоилов: МП ще провери твърденията на Илчовски за издевателства над затворник

Defakto.bg

Министерството на правосъдието ще проверява свидетелствата на бизнесмена Светослав Илчовски пред парламентарната комисия в частта, в която той разказа за запис с издевателства над затворник, също бизнесмен. Това стана ясно отговори на правосъдния министър Янаки Стоилов на журналисти днес.

Илчовски бе разкрил пред депутатите как на сбирка, на която се е обсъждало кой ще бъде “сдробен”, кой “поръчан” са показани клипове “ĸaĸ издeвaтeлcтвaт въpxy eдин oт извecтнитe бизнecмeни – в ĸилия, ceĸcyaлнo. Дa гo изнyдвaт зa oгpoмни пapи“.

Янаки Стоилов обаче поиска повече конкретика и заяви, че в такива случаи трябва да се посочват места, имена и кръг лица.  “Това са стари проблеми и не може да се заблуждаваме, че са изчезнали“, коментира още служебният министър на правосъдието.

Повтори и заявкатта от вчера – първо пълен анализ на работата и най-вече на резултатите на спецправосъдието и тогава вземане на решение за тяхното бъдеще.

В дневния ред на Пленуна на ВСС днес е декларация срещу проектите за закриване на специализираните структури. То е първото заседание на ВСС, председателствано от Янаки Стоилов.

About De Fakto

Проверете също

Министър Янаки Стоилов към дипломирани юристи от СУ: Освободете се от сателитния синдром на политиците, развивайте се, за да имате силен дух

  Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на две важни събития от живота на …

И нотариусите срещу модел 4, свива достъпа на гражданите до нотариалните услуги

Модел 4 за реформа на съдебната карта няма да отговори на обществените очаквания за по-бързо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.