Последни новини
Home / Законът / Агробизнесменът Светослав Илчовски – три часа на разпит в прокуратурата за свидетелствата си пред комисията

Агробизнесменът Светослав Илчовски – три часа на разпит в прокуратурата за свидетелствата си пред комисията

Defakto.bg
На път към прокуратурата. Снимка БГНЕС

Над три часа в Софийската градска прокуратура  е разпитван агробизнесменът Светослав Илчовски. Свидетелствата си той е направил  в присъствието на адвоката си Галя Гълъбова.  От думите му се  разбра, че той е свидетелствал за твърденията си пред парламентарна комисия за проверка на злоупотребите при управлението на ГЕРБ. „За всичките ми твърдения, за рекета и за какво ли не“, каза той.

В две поредни изслушвания във временната парламентарна комисия, Илчовски направи шокиращи изявления за изнудване и плащани от него подкупи от близо 1 млн. лв., за фиктивни сделки за 60-70 млн. лв., за рекет над фермери с цените за напояване, за видео с изтезания над известен бизнесмен в затвор, показвано на други предприемачи, както и за личността на Мата Хари и за кюлчетата в чекмеджетата на бившия премиер  Бойко Борисов. Той заяви още, че  е бил принуждаван да плаща на властта отчисления от своя оборот и да сключва фиктивни сделки в интерес на собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов, както и за видяно от него видео с насилие над задържан бизнесмен. Илчовски е е свидетелствал и за  „кражбата на пенсиите“ и за а „държавен рекет“ и свои срещи с бившия министър-председател Бойко Борисов.

Прокуратурата обяви, че е започнала провека по случая още преди да получи документи и  протоколи от комисията.

Председателят на комисията Мая Манолова обяви, че  информацията и документите от изслушванията, са предадени всички компетенти институции –  прокуратурата, МВР, омбудсмана, министрество на правосъдието, както и до европейската прокуратура и  Комитета по изтезанията към Съвета на Европа.

Вчера служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че ще бъдат проверени твърденията на Илчовски за съществуването на видеозапис с издевателства в ареста над известен бизнесмен.

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Славов: Процедурата за отстраняване на главния прокурор до края ще отговаря на условията за справедлив процес

             Атанас Славов обяви, че казусът “Осемте джуджета” ще  бъде …

Решението на НС за разходи и трансфери от бюджета в рамките на постъпленията, е обнародвано в „Държавен вестник“

Решението на парламента, което  разрешит разходи и трансфери от бюджета в рамките на събраните постъпления, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.