Последни новини
Home / Законът / Агробизнесменът Светослав Илчовски – три часа на разпит в прокуратурата за свидетелствата си пред комисията

Агробизнесменът Светослав Илчовски – три часа на разпит в прокуратурата за свидетелствата си пред комисията

Defakto.bg
На път към прокуратурата. Снимка БГНЕС

Над три часа в Софийската градска прокуратура  е разпитван агробизнесменът Светослав Илчовски. Свидетелствата си той е направил  в присъствието на адвоката си Галя Гълъбова.  От думите му се  разбра, че той е свидетелствал за твърденията си пред парламентарна комисия за проверка на злоупотребите при управлението на ГЕРБ. „За всичките ми твърдения, за рекета и за какво ли не“, каза той.

В две поредни изслушвания във временната парламентарна комисия, Илчовски направи шокиращи изявления за изнудване и плащани от него подкупи от близо 1 млн. лв., за фиктивни сделки за 60-70 млн. лв., за рекет над фермери с цените за напояване, за видео с изтезания над известен бизнесмен в затвор, показвано на други предприемачи, както и за личността на Мата Хари и за кюлчетата в чекмеджетата на бившия премиер  Бойко Борисов. Той заяви още, че  е бил принуждаван да плаща на властта отчисления от своя оборот и да сключва фиктивни сделки в интерес на собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов, както и за видяно от него видео с насилие над задържан бизнесмен. Илчовски е е свидетелствал и за  „кражбата на пенсиите“ и за а „държавен рекет“ и свои срещи с бившия министър-председател Бойко Борисов.

Прокуратурата обяви, че е започнала провека по случая още преди да получи документи и  протоколи от комисията.

Председателят на комисията Мая Манолова обяви, че  информацията и документите от изслушванията, са предадени всички компетенти институции –  прокуратурата, МВР, омбудсмана, министрество на правосъдието, както и до европейската прокуратура и  Комитета по изтезанията към Съвета на Европа.

Вчера служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че ще бъдат проверени твърденията на Илчовски за съществуването на видеозапис с издевателства в ареста над известен бизнесмен.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдът спря вписването на новото ръководството на Българския спортен тотализатор

Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на Българския спортен тотализатор. До решението на …

Решение на Върховен съд, обявявило преюдициално запитване за незаконосъобразно, нарушава правото на ЕС

Въз основа на предимството на правото на Съюза националният съд не трябва да се съобразява …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.