Последни новини
Home / Законът / ВАдС отхвърли жалбите срещу избора на софийските делегати за Общото събрание на адвокатурата (допълнена)

ВАдС отхвърли жалбите срещу избора на софийските делегати за Общото събрание на адвокатурата (допълнена)

Defakto.bg

Висшият адвокатски съвет отхвърли жалбите срещу избора на софийските делегати за Общото събрание на адвокатурата и решението е окончателно. Жалби от Пловдив и Пазарджик също срещу избор на делегати пък са били оттеглени.

На 3 май и в трите колегии бе проведен допълнителен вот за делегатите на Общото събрание, което ще е на 29 и 30 май и ще избира нови ръководни органи на адокатурата.

Делегатите от София, където защитниците са над 6 хиляди, са 154 и обичайно гласовете им натежават при важните избори.

От раз столичани излъчиха само трима – Жана Кисьова, Катерина Граматикова и Христо Хинов, при допълнителния избор списъкът бе попълнен, в него влязоха и двама от кандидатите за председател на ВАдС. На шесто място е Ивaйлo Дepмeнджиeв, нa 150-тo – Ивaйлo Дaнoв. В столичната листа влязоха и вcичĸи ĸaндидaти зa нoви виcши opгaни oт eĸипa нa Дepмeнджиeв. Зa дeлeгaт нa Oбщoтo cъбpaниe e билa избpaнa и зaгинaлaтa дни преди това aдвoĸaт Дoчĸa Xpycaнoвa, нa нeйнo мяcтo e oбявeн cлeдвaщият oт cпиcъĸa.

Жалбите и мотивите им не са обявени публично.

От съобщение на ВАдС по-късно, става ясно, че поради оттегляне е прекратено производството по жалба на адвокат Румен Петков от колегията в Пазарджик и на адвокатите Невена Деспотова и Стефка Влахова от колегията в Пловдив.

С 11 “за”, 1 “против” и без “въздържали се” във Висшия адвокатски съвет са оставени без уважение жалбите на столичните адвокати Александър Пелев, Милена Калчева, Велислав Величков, Петромир Кънчев и Ирина Алеева.

About De Fakto

Проверете също

Министър Янаки Стоилов към дипломирани юристи от СУ: Освободете се от сателитния синдром на политиците, развивайте се, за да имате силен дух

  Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на две важни събития от живота на …

И нотариусите срещу модел 4, свива достъпа на гражданите до нотариалните услуги

Модел 4 за реформа на съдебната карта няма да отговори на обществените очаквания за по-бързо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.