Последни новини
Home / Законът / Емануил Йорданов, бивш шеф на МВР: Кадрите на политически длъжности, трябва сами да напускат при смяна на властта

Емануил Йорданов, бивш шеф на МВР: Кадрите на политически длъжности, трябва сами да напускат при смяна на властта

Defakto.bg

Бойко Рашков има висока правна квалификация, изборът му е много добър

„Изборът на Бойко Рашков начело на МВР е много добър, защото той е с висока правна квалификация, освен това той има и богат административен опит – освен че оглавяваше в миналото Националната следствена служба, беше и заместник-министър на правосъдието, депутат, шеф на Комисията на контрол над специалните разузнавателни средства, мисля, че по-добро нещо не бихме могли да пожелаем за МВР.  Вярвам, че той ще се справи с всичко, което предстои във вътрешното ведомство“. Това коментира пред БНР Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

По повод освободения поради пенсиониране административен секретар Бойко Славчев  в МВР от служебния министър на вътрешните работи Йорданов заяви:

Приемственост има при всички случаи, но при ръководните кадри е нормално те сами да напуснат при смяна на властта, защото част от тези длъжности са политически, такива са заместник-министрите, шефът на пресцентъра, началникът на кабинета, административният секретар“, напомни той закона за администрацията.

Йорданов беше категоричен, че  освобождаването на  Славчев, който е и свидетел по разследването за джиповете, свързвано с президентския секретар Пламен Узунов, не е препятствие за делото.: „Това може само да го мотивира още по-силно като свидетел, не му пречи да бъде свидетел по това разследване“, смята Йорданов.

За отстраняването на шефа на Дирекция „Инспекторат“ във МВР, докато е бил болничен,  Йорданов коментира: „Има една дирекция „Вътрешна сигурност, която проверява служителите, а за последните години не съм чувал чутовни успехи да има този инспекторат”.  

Бившият шеф на нътрешното министрество, смята че  местните шефове в МВР не правят изборите, но някои от тях биха могли да ги развалят по места, ако не се работи по отношение на купуването на гласове.

Тук ми се струва, че не само  уволнението на служители е решението на проблема, там, където нещата не са съвсем изяснени, аз бих пуснал съответния служител в отпуск, за да се види дали се намесва в изборите“, заяви Йорданов по повод обявената от Бойко Рашков цел – МВР да осигури честни и прозрачни избори.

About De Fakto

Проверете също

Министър Янаки Стоилов към дипломирани юристи от СУ: Освободете се от сателитния синдром на политиците, развивайте се, за да имате силен дух

  Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на две важни събития от живота на …

И нотариусите срещу модел 4, свива достъпа на гражданите до нотариалните услуги

Модел 4 за реформа на съдебната карта няма да отговори на обществените очаквания за по-бързо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.