Последни новини
Home / Законът / Президентът: Чистка ли? Къде бяха медиите, когато управлението „Борисов“ извърши подгром над цялата администрация?!

Президентът: Чистка ли? Къде бяха медиите, когато управлението „Борисов“ извърши подгром над цялата администрация?!

Defakto.bg

Кабинетът е длъжен да покаже как се е управлявало,  каза Румен Радев

Президентът Румен Радев посети село Руня, където ще участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България.

Чистка, преврат и т.н. – аз да ви питам,  къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация, над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Включително миналата година, ако си спомняте, само от ДАНС над 50 човека бяха освободени.

Тогава трябваше да се задават тези въпроси и мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. 

Това коментира  президенът Румен Радев по повод  промените в държавното управление, извършени  от служебното правителство и критиките на ГЕРБ. Той отговори и  на бившия финансов министър Кирил Ананиев,  който каза, че при първия служебен кабинет му е бил оказан натиск да уволни шефовете на НАП и Агенция Митници: Внезапният напън на господин Ананиев да се пише на герой, който с тялото си брани шефовете на агенциите от уволнение, е повече от комичен.

Служебният кабинет е длъжен там, където може, да даде светлина за начина, по който се е управлявала България, заяви държавният глава в отговор на въпрос дали служебното правителство ще вземе отношение към сигналите, постъпили в т.нар.  Комисия по ревизия в 45-ото Народно събрание. „Трябва да уточним понятието „ревизия“ – това е законово установена процедура с ясна методология, посочи  той.

„Българите трябва да бъдат убедени, че има укрепване на държавността, че се връща нормалността. Два месеца са прекалено малък период, за да се направят съществени неща, но аз съм убеден, че хората, които са в този кабинет, ще направят всичко възможно българите да го усетят“, но „всички случаи, при които бъдат установени нарушения на закона и корупционни практики, трябва да бъдат и показани, и пресечени“, заяви Румен Радев.

Започва да се връща държавността  в България, а това е най-важна задача на това превителството, заяви той.

„Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници“, отбеляза президентът, попитан за  коментар на исканията за демонтиране на Паметника на съветската армия в София.

Коментарът държавният глава направи преди откриването на паметника на загиналите във войните в дряновското село Руня.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Мария Павлова, зам. главен прокурор ще ръководи общо звено срещу изборни нарушения

  Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов и …

Обреченият избор на 11 – те от професионалната квота на съдии, прокурори и следователи

Миналата седмица Koнcтитyциoнният cъд  отклони искането на бившия главен прокурор Иван Гешев срещу „анулирания“ избор …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.