Последни новини
Home / Законът / 408 кандидати за младши прокурори допуснати до устен изпит, местата са 29

408 кандидати за младши прокурори допуснати до устен изпит, местата са 29

Defakto.bg

408  от 738 кандидати за младши прокурори са допуснати до устен изпит в конкурса, който ще се проведе от 26-ти до 29-ти май 2021 г., включително и от 1-ви до 4-ти юни, включително в сградата на Националния институт на правосъдието (НИП). Това съобщават от ВСС. Обявените длъжности за младши прокурори тази година са 29.

И още от ВСС:

„Резултатите от писмения изпит и графикът за провеждане на устните изпити са публикувани на интернет страницата на Висшия съдебен съвет (ВСС). Едновременно с резултатите са публикувани и решението на казуса по наказателноправни науки, както и отговорите на теста по право на ЕС и в областта на правата на човека. Резултатите от писмения изпит са обявени и на общодостъпно място в сградата на ВСС (централен вход).

При провеждането на устните изпити ще се съблюдават санитарно-хигиенните изисквания и превантивни мерки, съгласно Заповед № РД-01-240/16.04.2021 г. на министъра на здравеопазването, във връзка със Заповед № РД-01-51/26.01.2021 г.

Участниците следва да имат предвид Заповед № ВСС – 8035/12.05.2021 г. на главния секретар на ВСС, съгласно която влизането и достъпът на участниците до сградата на НИП, следва да се осъществява при спазване на мерките за лична хигиена – задължително ползване на поставените дезинфектанти, измерване на телесната температура и при условие, че участниците носят защитни маски за лице.

Забранява се достъпът до изпитните зали на кандидати:

–  с видими симптоми на остри респираторни болести (повишена температура над 38 градуса, кашлица, затруднено дишане и др.);

– лица, които отказват да извършат дезинфекция и да поставят предпазна маска.

Кандидатите следва да се явят на съответния изпитен ден до 08:45ч. в двора на Националния институт на правосъдието (вход САМО откъм ул. „Екзарх Йосиф“ № 14) за изтегляне на жребий, съгласно чл. 23 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както и за съставяне на почасов график за провеждане на събеседването с тях.

На изпита СЕ ДОПУСКА използване на нормативни актове“.

Има и отделно съобщение „до класираните кандидати в конкура за младши съдии в Софийски градски съд“ (единствен конкурс за 7 бройки за т.г.):

Уведомяваме Ви, че в 7-дневен срок от датата на публикуване на класирането следва да подадете лично или по пощата, в деловодството на Висшия съдебен съвет декларация по чл. 19а от Закона за съдебната власт* на хартиен носител.

Задължението на кандидатите по чл. 186, ал. 2, изречение първо от ЗСВ касае класираните кандидати за младши съдии в рамките на обявените 7 конкурсни длъжности, както и същия брой от следващите кандидати по реда на класирането.

*Образецът на декларация по чл. 19а от Закона за съдебната власт се намира на страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Важно”- Правила и образци на заявления – Декларация по чл. 19а, ал. 1 от ЗСВ за имотното състояние, произхода на средствата за придобиване на имущество и за наличието на частен интерес (pdf; xls).

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.