Последни новини
Home / Законът / Отборът на СУ „Кл.Охридски“ получи награда за най-добра защита на Европейско състезание по човешките права

Отборът на СУ „Кл.Охридски“ получи награда за най-добра защита на Европейско състезание по човешките права

Defakto.bg

На ежегодното Европейско състезание по правата на човека  (EHRMCC) отборът на  Софийски университет „Св. Климент Охридски“   достига до четвърт финал и получава наградата за най-добра писмена защита за ответник.   

 В състезанието  тази година участват общо 69 отбора, като до финалите достигат само 18 от тях участвали на регионалните кръгове,  съобщава  ЮФ на СУ „Климент Охридски“.   Финалът на състезанието е проведен в периода 17-21 май 2021 г.  В тазгодинишя  отбор на университета участват от студентите на ЮФ – Павла Сивова и Ивелин Куленски (в ролята на жалбоподатели), Мария Желязкова и Ана Комсалова (защитаващи ответната страна).  За втора поредна година подкрепа на отбора  оказват  треньорите – Янита Джунова – завършил студент на ЮФ и бивш състезател по международно право, и Недко Радев – редовен докторант по Международно частно право към ЮФ.

В предварителните кръгове на устните финали, българските студенти са се  изправили   срещу университетските отбори на Испания и Белгия. След класиране за четвъртфинал на почетното четвърто място, студентите на СУ „Св. Климент Охридски“  са премерили  сили именно с отбора, който в последствие е спечелил и финалния сблъсък на състезанието.  

 На церемонията по награждаването, отборът на ЮФ на СУ е  удостоен с наградата за най-добра писмена защита за ответник, с което повтори успеха си от миналогодишното издание на състезанието.

Всички желаещи и амбицирани студенти да се впуснат по пътя на международните състезания по право, както и за тези, които имат засилен интерес в сферата на защита правата на човека – да следят новините за селекция на новия отбор на СУ за състезанието по защита правата на човека EHRMCC 2021/2022, призовава ЮФ.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.