Последни новини
Home / Законът / Отборът на СУ „Кл.Охридски“ получи награда за най-добра защита на Европейско състезание по човешките права

Отборът на СУ „Кл.Охридски“ получи награда за най-добра защита на Европейско състезание по човешките права

Defakto.bg

На ежегодното Европейско състезание по правата на човека  (EHRMCC) отборът на  Софийски университет „Св. Климент Охридски“   достига до четвърт финал и получава наградата за най-добра писмена защита за ответник.   

 В състезанието  тази година участват общо 69 отбора, като до финалите достигат само 18 от тях участвали на регионалните кръгове,  съобщава  ЮФ на СУ „Климент Охридски“.   Финалът на състезанието е проведен в периода 17-21 май 2021 г.  В тазгодинишя  отбор на университета участват от студентите на ЮФ – Павла Сивова и Ивелин Куленски (в ролята на жалбоподатели), Мария Желязкова и Ана Комсалова (защитаващи ответната страна).  За втора поредна година подкрепа на отбора  оказват  треньорите – Янита Джунова – завършил студент на ЮФ и бивш състезател по международно право, и Недко Радев – редовен докторант по Международно частно право към ЮФ.

В предварителните кръгове на устните финали, българските студенти са се  изправили   срещу университетските отбори на Испания и Белгия. След класиране за четвъртфинал на почетното четвърто място, студентите на СУ „Св. Климент Охридски“  са премерили  сили именно с отбора, който в последствие е спечелил и финалния сблъсък на състезанието.  

 На церемонията по награждаването, отборът на ЮФ на СУ е  удостоен с наградата за най-добра писмена защита за ответник, с което повтори успеха си от миналогодишното издание на състезанието.

Всички желаещи и амбицирани студенти да се впуснат по пътя на международните състезания по право, както и за тези, които имат засилен интерес в сферата на защита правата на човека – да следят новините за селекция на новия отбор на СУ за състезанието по защита правата на човека EHRMCC 2021/2022, призовава ЮФ.

About De Fakto

Проверете също

Ивайла Бакалова към депутатите: Мартин Нотариуса съществува заради болната ни съдебна система, не пропускайте кръга на Петьо Еврото, той е по-силен

Сменете си адвоката,  с Лулчева няма как да се получат нещата, препоръчва Нотариуса на Ивайла …

Защо АС – София потвърди отказа на СГС да пусне предсрочно на свобода един от убийците на студента Стоян Балтов

  Апелативен съд София потвърди отказа на СГС  за предсрочно освобождаване от затвора на  Александър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.