Последни новини
Home / Законът / Надя Николова-Цанкова стана районен прокурор на Елин Пелин

Надя Николова-Цанкова стана районен прокурор на Елин Пелин

Defakto.bg

Бившият шеф на РП-Казанлък оглавява районните обвинители в Стара Загора

С 8 „за“ и 1 „против“ Надя Николова-Цанкова бе избрана за районен прокурор на Елин Пелин. Конкурент й бе съдията от Ботевград, бивш прокурор, Цветан Петков, който получи „за“ само от кадровика Огнян Дамянов.

Според предложението на Иван Гешев за реформата в Софийско, РП-Елин Пелин остава самостоятелна прокуратура, като Пирдоп става нейно териториално поделение.

Надя Емилова-Цанкова работи в районната прокуратура от 2013 г. първо като младши, после като редови обвинител. Отчете добрата атмосфера и факта, че  срещу РП-Елин Пелин няма нито едно дело по ЗОДОВ, нито пък по техни актове са водени дела в Страсбург, на пръсти се броят опрадвателните присъди. Но отчете проблеми с разследващите полицаи, като част от решението досъдебни производства се възлагат на следователи. Каза и че „населението е будно“, а в РП имат приемни дни. Ако бъде избрана, ще настоява за заместник, който да отговаря за териториалното поделение в Пирдоп.

Таня Димитрова

Таня Димитрова бе избрана от колегията за районен прокурор на Стара Загора. Тя е бивш шеф на РП-Казанлък, вече териториално поделение на Стара Загора и в момента реводи обвинител там.

Бе похвалена за доброто ръководство на натоварената прокуратура в Казанлък и добрите познания за региона. Кадровици отчетоха и че като човек „отвън“ тя ще подобри и микроклимата в РП-Стара Загора.

На снимката горе: сградата на РП-Елин Пелин

About De Fakto

Проверете също

Адв. Андрей Янкулов: Адмирации за инициативата на правосъдния министър Зарков да пита КС за обхвата на т.нар. надзор за законност, осъществяван от прокуратурата

Адмирации за инициативата на правосъдния министър Крум Зарков за питане до Конституционния съд относно обхвата …

В началото на септември министър Зарков ще поиска тълкуване от КС за правомощията на гл. прокурор да държи под контрол цялата администрация

Адресът на Европейската  прокуратура у нас в следващите дни ще  е ул. „Г.С. Раковски“ 134 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.