Последни новини
Home / Законът / Румяна Папазова е предложена за председател на Шесто отделение на Върховния административен съд

Румяна Папазова е предложена за председател на Шесто отделение на Върховния административен съд

Defakto.bg

 Определени са и  членовете на комисиите за двата конкурса за административни съдии

Румяна Папазова е предложена за председател на Шесто отделение на Върховния административен съд. Тя ще бъде назначена със заповед на председателя на ВАС, съобщават от съда.

Съдия Папазова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“, има над 39 години юридически стаж. Тя е върховен съдия във ВАС от над 21 години, а преди това е била съдия в Окръжен съд – Пловдив, Районен съд – Пловдив. Съдия Папазова поема поста от Любомир Гайдов, който през април беше избран за председател на Втора колегия на ВАС.

Пленумът на съдиите от ВАС избра и нов член на Комисията по атестирането и конкурсите. Това е съдия Здравка Шуменска. Тя ще замести досегашния член на комисията от квотата на ВАС – Марина Михайлова.

Племунът на съдиите от ВАС определи чрез жребий имената на върховните съдии, които ще участват в комисиите за двата конкурса за административни съдии – по 5 съдии за всеки един от конкурсите. Четирима от тях са редовни членове, а по един са резервните членове.

За редовни членове в комисията в конкурса за повишаване бяха определени съдиите Славина Владова, Мариника Чернева, Сибила Симеонова и Стефка Кемалова, а за резервен член – Емилия Миткова.

За комисията в конкурса за първоначално назначаване на административни съдии жребият определи съдиите Таня Радкова, Владимир Първанов, Марио Димитров и Хайгухи Бодикян, а за резервен член – Петя Желева.

Имената на членовете на двете изпитни комисии ще бъдат изпратени на Съдийската колегия на ВСС, която оттам ще бъдат определени имената на хабилитираните преподаватели.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Парламентът прие на първо четене и двата внесени антикорупционни закона

Народното събрание прие на първо четене и двата внесени антикорупционни закона. Единият е Законопроект за …

ВАС остави в сила решение на Административен съд – Кюстендил за ТЕЦ „Бобов дол“  

Върховният административен съд остави в сила решение на Административен съд – Кюстендил по административно дело …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.