Последни новини
Home / Законът / 341 кандидати отиват на устен изпит за младши следователи

341 кандидати отиват на устен изпит за младши следователи

Defakto.bg

341 кандидати за младши следователи са допуснати до устен изпит в конкурса, който ще се проведе в сградата на Националния институт на правосъдието (НИП) в периода от 7 юни 2021 г. (понеделник) до 12 юни 2021 г. (събота), включително, съобщават от ВСС.

Този конкурс привлече вниманието със сигналите за изтекъл казус, последвала проверка и заключението на изпитните комисии, че „изтичане“ няма.

Резултатите от писмения изпит и графикът за провеждане на устните изпити са публикувани на интернет страницата на Висшия съдебен съвет (ВСС), както и са обявени на общодостъпно място в сградата на ВСС. Едновременно с резултатите са публикувани и обявени решението на казуса по наказателноправни науки, както и отговорите на теста по право на ЕС и в областта на правата на човека.

При провеждането на устните изпити ще се съблюдават санитарно-хигиенните изисквания и превантивни мерки, съгласно Заповед № РД-01-375/27.05.2021 г. на министъра на здравеопазването, във връзка със Заповед № РД-01-373/27.05.2021 г.

Участниците следва да имат предвид Заповед № ВСС – 8035/12.05.2021 г. на главния секретар на ВСС, съгласно която влизането и достъпът на участниците до сградата на НИП, следва да се осъществява при спазване на мерките за лична хигиена – задължително ползване на поставените дезинфектанти, измерване на телесната температура и при условие, че участниците носят защитни маски за лице.

Забранява се достъпът до изпитните зали на кандидати:

– с видими симптоми на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане и др.);

– лица, които отказват да извършат дезинфекция и да поставят предпазна маска.

Кандидатите следва да се явят на съответния изпитен ден до 08:45ч. в двора на Националния институт на правосъдието (вход САМО откъм ул. „Екзарх Йосиф“ № 14) за изтегляне на жребий, съгласно чл. 23 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както и за съставяне на почасов график за провеждане на събеседването с тях.

На изпита СЕ ДОПУСКА използване на нормативни актове.

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив делото на полицая, убил дете на пешеходна пътека

ВКС върна на Апелативен съд – Пловдив за ново разглеждане делото срещу бившия служител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.