Последни новини
Home / Законът / Защитниците избраха от раз Ивайло Дерменджиев за председател на Висшия адвокатски съвет(допълнена)

Защитниците избраха от раз Ивайло Дерменджиев за председател на Висшия адвокатски съвет(допълнена)

Defakto.bg

Екипът му удържа победа за дисциплинарния съд и контролния съвет, ще има и допълнителни избори на 6 юни

Ивайло Дерменджиев от раз е избран за нов председател на Висшия адвокатски съвет. Той е получил 176 „за“ от гласовете на делегатите на Общото събрание на адвокатурата.

Това обявява избирателната комисия (Владимир Златев, Мария Тодорова, Катя Станева) след преброяване на бюлетините. Изборът започна в събота следобед и продължи в неделя.

В първия си коментар за Де Факто, Ивайло Дерменджиев заяви:  Нито София гласува категорично за мен, нито колегите от страната против. За мен това означава, че в адвокатурата няма конфронтация между големия град и колегите извън него.  Фактът, че изборът е от първия път и няма балотаж показва,  че адвокатите са в една посока. Естествено,   ще бъда председател на цялата адвокатска гилдия.

Конкуренти на Дерменджиев в надпреварата за председател на ВАдС бяха Ивайло Данов (19 гласа), Йордан Цветанов (103 гласа) и Райна Аврамова (10 гласа).

Делегатите на Общото събрание по списък са 348, гласували са 331, действителните бюлетини са 308.. Изискването за избор е кандидадът да е получил повече от половината от действителните гласове.

Обявените от Избирателната комисия  резултати показват и победа на екипа на Дерменджиев („Заедно за адвокатурата„)и във висшите органи на адвокатурата. За членове на Висшия адвокатски съвет (15 редовни членове и 10 резервни), на Висшия дисциплинарен съд и на Висшия контролен съвет ще има и допълнителен избор на 6 юни.

За членове на Висшия адвокатски съвет от раз са избрани Ангел Калайджиев – 195 „за“, Ина Лулчева – 184 „за“, Валя Гигова – 183 „за“, Ели Христова – 183 „за“, Красимир Краев – 172 „за“. Всички са от екипа на Дерменджиев.

До допълнителния избор на 6 юни са допуснати 67 кандидати. Като сред тях с най-много гласове са претендентите от този екип Албена Пискова – 161 „за“, Асен Георгиев – 133 „за, Бойко Ботев – 142 „за“, Димитър Вълчев – 144 „за“, Златимир Жечев – 154 „за“, Катерина Михайловска – 136 „за“, Красимира Иванова – 127 „за“, Нина Седефова – 157 „за“, Ценимир Братоев – 158 „за“.

Валентин Бенатов

Избрани за членове на Висшия контролен съвет от раз са Валентин Бенатов – 214 „за“ и Николинка Мянкова – 206 „за“. (Предложение на „Заедно за адвокатурата“).

На допълнителен избор за оставащите три места отиват 11 претенденти, водещи по брой гласове  са Димитринка Герганова – 149 „за“ и Милен Райков – 146 „за“.

Илонка Райчинова

За председател на Висшия дисциплинарен съд от раз е избрана Илонка Райчинова със 168 „за“.

За членове на Висшия дисциплинарен съд вече са  избрани Милен Ралчев – 207 „за“, Стефка Влахова – 195 „за“, Цветана Чуклева – 177 „за“. На допълнителен избор отиват 28 кандидати за 11 места.

Решението на Избирателната може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВКС. Пълният текст на решението тук.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата иска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по „Барселонагейт“

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета …

Демерджиев внесъл сигнал в прокуратурата срещу кабинета „Петков“ за злоупотреби с помощи за украински бежанци

„В понеделник внесох сигнал в прокуратурата, който касае работата по помощта за украинските бежанци.“ Това обяви …

Един коментар

  1. НИКОЛЕТА Д-Р ЛОЗАНОФФ, акад. проф. приват-доцент д-р, зам.пом. ректор

    Браво за професор Ангел Калайджиев ! Достоен българин и голям юрист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.