Последни новини
Home / Законът / Гергана Кюркчийска от ТО-Оряхово е Прокурор на годината

Гергана Кюркчийска от ТО-Оряхово е Прокурор на годината

Defakto.bg

Гергана Кюркчийска от Теритоториално поделение – Оряхово на РП-Враца получи годишното отличие „Прокурор на годината“. То се дава от Асоциацията на прокурорите в България.

Номинацията й е издигната за ръководство на съвместен българо-френски екип, разследващ организирана престъпна група за трафик на хора с 68 жертви. Предстои през септември тази година прокурор Кюркчийска, заедно с колегата си от Специализирана прокуратура във Франция, да поддържа обвинителния акт в Специализирания наказателен съд в Нанси.

Председателят на АПБ Владимир Николов връчи на прокурор Кюркчийска грамота за високи постижения и утвърждаване международния авторитет на страната ни в борбата с трафика на хора и плакет, съобщават ог АПБ.

Ежегодно Асоциацията на прокурорите в България удостоява с отличие „Прокурор на годината“. То се присъжда както персонално – на конкретен прокурор за професионални успехи, така и колективно – на група прокурори, постигнали високи резултати при екипно разследване по конкретни наказателни производства.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия върна становище, според което Гешев, а не Сарафов ръководи Националната следствена служба

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет върна на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) преписката …

Повдигнаха задочно обвинение за принуда и незаконни записи на Петьо Петров – Еврото

Софийската районна прокуратурата е повдигнала задочно обвинение на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + 16 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.