Последни новини
Home / Законът / Гешев покани Рашков на „работна среща“

Гешев покани Рашков на „работна среща“

Defakto.bg

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати до служебния вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков писмо, в което се отправя покана за провеждането на работна среща. Това обявяват от прокуратурата и прилагат факсимиле на писмото.

по-рано през деня министърът коментира, че очаква „призовка“.

Поканата идва след претърсвания в кабинети на висши полицаи, заети с проверката за подслушванията и повдигане на обвинение на шеф в националната полиция, призовки към новите шефоне на ДАНС и ГДБОП, а после изненадващи срещи на Гешев с тях днес. Станалото бе последвано от остра реация на служебното правителство, предупредило, че сме на прага на институционална война и събиране на протестиращи пред вратите на главния прокурор със скандирания „Оставка!“.

Какво съобщават от прокуратурата сега?

В писмото на Иван Гешев се отбелязва, че в периода 25-28 май 2021 г. в гр. София е проведена международна конференция „Защита на еврото в България и страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“,  за участие в която е отправена покана и до служебния министър на вътрешните работи. Същата е била отклонена поради служебен ангажимент на министър Рашков.

С оглед необходимостта от продължаване взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт, в частност ПРБ и МВР, бих се радвал да проведем работна среща“, се посочва в писмото на Иван Гешев до Бойко Рашков. Главният прокурор изразява увереност, че „само с общите усилия на отделните власти, могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността.

Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършва с думите: „считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество“.

 

About De Fakto

Проверете също

След близо 70 години членство на страната в ООН, ВАС осъди Министерския съвет да обнародва устава на организацията

  Адвокатът има правен интерес да иска изпълнение на публичноправно задължение в полза на всички …

Във ВСС бе открита изложба с ученически творби за „държавата на реда, закона и справедливостта“

Изложба с ученически творби „В страната на справедливостта“ бе открита във Висшия съдебен съвет. С …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 + 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.