Последни новини
Home / Законът / Бойко Рашков: Ще приема покана от следващия главен прокурор!

Бойко Рашков: Ще приема покана от следващия главен прокурор!

Defakto.bg

Прокуратурата да се задейства за отнемането на допуска на зам.-председателя на Бюрото за СРС Илко Желязков

Вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков днес публично отговори на публичната покана на главния прокурор Иван Гешев за „работна среща“.

Тя бе оповестена вчера от пресцентъра на ПРБ, след ескалацията на напрежението в резултат на влизането на обвинители в МВР, отправените призовки ъм новите шефове на ДАНС и ГДБОП, повдигнатите обвинения на висш полицай, ангажиран и с проверката на подслушванията.

„Ще се отзова на поканата на следващия главен прокурор!“, обяви днес Рашков пред бТВ и БНР. И подчерта, че проверката за използваните специални разузнавателни средства продължава, въпреки саботажа на МВР.

Вътрешният министър добави и че не би приел покана за среща и от председателя на КПКОНПИ и бивш главен прокурор Сотир Цацаров.

В коментар за наложените санкции по закона „Магнитски“ на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков по глобалния закон „Магнитски“ служебният вътрешен министър каза,  че заради бездействието на службите и решения на политиците през годините сме поставени в унизителното отношение друга държава да ни казва кои са корумпираните държавни служители у нас.

По повод присъствието в списъка на американското Финансово министерство на заместник -председателя на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков Бойко Рашков призова номиниралата го партия ДПС да поеме отговорността за това и изрази очакване прокуратурата да поеме инициативата и да поиска да му бъде отнет допускът до класифицирана информация.

Успоредно с това вътрешният министър ще разговаря с новия председател на ДАНС какво може да предприеме службата в това отношение.

About De Fakto

Проверете също

Единодушно Пленумът на ВСС допусна за обсъждане второто предложение за отстраняване на Гешев  (допълнена)

Главният прокурор: Не мислете, че като минат през прокуратурата няма да дойдат и за вас …

Адв. Петър Славов: За политическите права на хората с увреждания

  Адв. Петър Славов,  член на Висшия адвокатски съвет със съвещателен глас,  докторант по „Конституционно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.