Последни новини
Home / Законът / Възстановяват достъпа на адвокати до служебния вход на Съдебната палата в София

Възстановяват достъпа на адвокати до служебния вход на Съдебната палата в София

Defakto.bg

В началото на следващата седмица ще бъде възстановен достъпът на адвокати до Съдебната палата откъм улица „Позитано“.

Това съобщават от Софийския адвокатски съвет (САС) след проведена среща с председателя на столичния апелативен съд Даниела Дончева, на която беше възложено стопанисването на най-голямата съдебна сграда у нас.

На срещата са били председателят на САС Стефан Марчев, новоизбраният председател на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев и зам.-министърът на правосъдието Иван Демерджиев.

Противоепидемичните мерки в Темида оставиха отворен за адвокати, вещи лица, свидетели, страни по дела, граждани само официалния вход на палатата на бул. „Витоша“ (откъм лъвовете).

Ввъ вторник обаче Съдийската колегия на ВСС промени правилата за работа на съдилищата при пандемия и облекчи част от ограниченията, включително за достъп до съдебните сгради и до заседанията.

От САС съобщават:

„Актуализирането на мерките за работа на съдилищата в условията на пандемия от СК на ВСС, съвпадна с проведена на 01.06.2021 г. среща с Председателя на Софийски апелативен съд – съдия Даниела Дончева, на която присъстваха Председателят на Софийски адвокатски съвет адв. Стефан Марчев, новоизбранят председател на Висшия адвокатски съвет и заместник министъра на правосъдието Иван Демерджиев.

На проведената на 01.06.2021 г. среща беше поставен въпросът за създаване на облекчени условия за достъп на адвокати до Съдебната палата в гр. София, бул. „Витоша“ № 2 чрез възстановяване на достъпа за адвокати до сградата откъм ул. „Позитано“.

Съдия Даниела Дончева потвърди, че с актуализирането на правилата за достъп до сградата на Съдебната палата в гр. София, от началото на следващата седмица ще бъде възстановен достъпът на адвокати до Съдебната палата откъм ул. „Позитано“, за което от името на всички адвокати от Софийска адвокатска колегия изказваме своята благодарност.

Същевременно Ви уведомяваме, че през следващата седмица е предвидено провеждането на среща с Председателя на Софийски районен съд, на която Софийски адвокатски съвет ще покани да присъства и министъра на правосъдието, за да бъде разрешен проблема с достъпа на адвокати и до сградите на Софийски районен съд“.

About De Fakto

Проверете също

ВСС отхвърли искане на Гешев за отлагане на заседанието, прие да изслуша Сарафов, Тодоров и дежурните следователи от 1 май

Чрез адвоката си Радостина Томова главният прокурор Иван Гешев  поиска отлагане на заседанието на Пленума …

Председателят на СЕС Кун Ленартс открива 30-ия конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE) в София

ХХХ конгрес на Международната федерация по Европейско право (FIDE), ще се проведе в периода 31 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.