Последни новини
Home / Законът / Отстраниха началника на Софийския затвор, тръгна дисциплинарно производство

Отстраниха началника на Софийския затвор, тръгна дисциплинарно производство

Defakto.bg

Началникът на Софийския затвор старши комисар Десислав Трайков (на снимката) е отстранен от длъжност от днес със заповед на правосъдния министър Янаки Стоилов.

Поводът е образувано дисциплинарно производство срещу Трайков, отстраняването е до приключването на дисциплинарното дирене. Ако нарушенията не бъдат потвърдени, началникът на затвора ще се върне на поста, ако обаче бъдат, може да се стигне и до уволнение.

От Министерството на правосъдието не поясняват какви са данните срещу главния комисар. Известно е обаче, че след встъпването на служебния кабинет, в МП тръгна и проверка на обществените поръчки, включително в системата на затворите, а Янаки Стоилов даде заявка за дебат за бъдещето на фонд „Затворно дело“.

Десислав Трайков, от своя страна, през есента на 2019 г. бе депозирал оставка като и.ф. шеф на Софийския затвор след инцидент с Будимир Куйович, докато чужденецът бе пуснат в отпуск от затвора. А тогавашният правосъден министър Данаил Кирилов бе обявил, че е освободил Трайков. Оказа се, че не е така.

Със заповед на главния директор на ГДИН главен комисар Ивайло Йорданов от днес е отстранен от длъжност и младши инспектор Илия Йорданов – надзирател в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ № 42  към Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – София. Образувано е дисциплинарно производство по повод данни за осъществен от него нерегламентиран контакт със задържано лице.

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Славов: Процедурата за отстраняване на главния прокурор до края ще отговаря на условията за справедлив процес

             Атанас Славов обяви, че казусът “Осемте джуджета” ще  бъде …

Решението на НС за разходи и трансфери от бюджета в рамките на постъпленията, е обнародвано в „Държавен вестник“

Решението на парламента, което  разрешит разходи и трансфери от бюджета в рамките на събраните постъпления, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.