Последни новини
Home / Законът / Ежедневна блокада на Съдебната палата под надслов „Гешев вън!“

Ежедневна блокада на Съдебната палата под надслов „Гешев вън!“

Defakto.bg

От днес в 8.30 ч. започва ежедневна блокада на всички входове на Съдебната палата под надслов „ГЕШЕВ ВЪН!”, съобщават  организаторите на палатковия лагер пред Съдебната палата.

Блокадата няма да пречи на гражданите и на дейността на институциите, уверяват протестиращите, цитирани от БНР.

Политическо обединение „Демократична България“, Инициатива „Правосъдие за всеки“ и други граждански формации се присъединяват към исканията за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

От вчера пред централния вход на палатата има опънати палатки на протестиращи срещу Гешев. Получен бе и сигнал за бомба, което наложи опразване на сградата и спиране на делата малко преди обед.

А от прокуратурата съобщиха за проведена работна среща на главния прокурор със заместниците му и ръководителите на отдели при Върховна касационна прокуратура (ВКП), в която са били обсъдени организацията на работа и осъществяването на контрол за законосъобразност при провеждането на изборите за 46-то Народно събрание на 11 юли.

„С оглед необходимостта от гарантиране в максимална степен на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона, беше взето решение да бъде създадено дежурно звено във ВКП, което да анализира постъпващите в Прокуратура на Република България сигнали, свързани с изборни нарушения.

Ръководството на ПРБ е уверено, че съвместните усилия на институциите съгласно нормативно установените им правомощия, ще допринесат за осигуряването на честни и прозрачни избори и ще подобрят взаимодействието и координацията, каквито са очакванията на българските граждани“, се азва в съобщението на прокуратурата.

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.