Последни новини
Home / Законът / Юристът Мариян Карагьозов поема контактите по Механизма за върховенство на правото в ЕС

Юристът Мариян Карагьозов поема контактите по Механизма за върховенство на правото в ЕС

Defakto.bg

Правителството определи вицепремиера Бойко Рашков за председател на Националната комисия за борба с трафика на хора

Министерският съвет определи Мариян Карагьозов – началник на кабинета на министъра на правосъдието, за национална точка за контакт по Механизма за върховенство на правото в Европейския съюз.
Националната точка за контакт с Европейската комисия осъществява координацията между Европейската комисия (ЕК) и институциите в България, ангажирани в правосъдната реформа, противодействието на корупцията, медийния плурализъм и по въпросите на взаимосвързаността между властите и взаимоограничаването, които са обект на наблюдение и анализ в хоризонталния механизъм.
Очаква се вторият Годишен доклад на ЕК по хоризонталния механизъм за върховенство на правото да бъде представен през юли 2021 г.

Мариян  Карагьозов е юрист, външнополитически експерт и кореспондент на БНР,  бивш кореспондент на БНР в Истанбул, експерт по Турция и Близкия Изток,  специалист  с опит в медиите.

Правителството прие решение, с което определи заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на вътрешните работи Бойко Рашков за председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет.
Националната комисия организира и координира взаимодействието между отделните ведомства и организации по прилагането на Закона за борба с трафика на хора, ръководи прилагането на националната политика и стратегия в областта на противодействието на това престъпление, ежегодноразработва и представя за утвърждаване от Министерския съвет национална програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите му.

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.