Последни новини
Home / Законът / Избраха шеф на РП-Пирдоп навръх закриването й

Избраха шеф на РП-Пирдоп навръх закриването й

Defakto.bg

Албена Кузманова стана окръжен прокурор на Пазарджик

Прокурорската колегия избра нов ръководител на РП-Пирдоп (на снимката), която предстои да бъде закрита от 1 октомври.

Кадровиците единодушно гласуваха за единствения кандидат за поста Иван Иванов, обвинител от Пирдоп. Той е започнал като следовател,  от 2006 г. е прокурор в РП-Пирдоп, от миналата година е командирован в ОП-София. Иванов ще има буквално три месеца на новия пост.

Така, защото през май ВСС одобри предложенията на Иван Гешев за преструктуриране на районните прокуратури в Софийско – последния етап от реформата на прокурорската карта. Така от 1 октомври се закриват РП в Eтpoпoлe, Иxтимaн, Πиpдoп, Cвoгe и Cливницa и те стават териториални отделения на Ботевград, Елин Пелин, Костинброд и Самоков. Специално Пирдоп преминава към РП-Елин Пелин.

На въпрос дали ще остане в териториалното отделение след 1 октомври, днес Иван Иванов отговори утвърдително. Като основна задача очерта приключване на висящите досъдебни производства. А кадровиците го поздравиха за куража и избора му.

Отново единодушно, Албена Кузманова бе избрана за окръжен прокурор на Пазарджик. Тя спечели поста, след като през февруари колегията не избра никого измежду двама претенденти – досегашния окръжен прокурор Васил Малинов и районния прокурор Радослав Бакърджиев.

Албена Кузманова е бивш инспектор (2012-2016 г.), започва кариерата си като следовател, била е зам.-шеф на следствената служба в Пазарджик, от 2006 г. е прокурор в РП в града, а от 1 април тази година – зам.-окръжен прокурор на Пазарджик.

About De Fakto

Проверете също

Изказването на Гешев, че трябва да се измете „политическият боклук“ от НС, лишава от легитимност всяко негово искане за снемане на имунитети

 Той не отговаря на основното изискване за един представител на съдебната власт – да бъде …

Обвиниха разследващ полицай, присвоил 26 000 лв. иззети като веществени доказателства

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 32-годишен разследващ полицай присвоил сумата от 26 000 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 − 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.