Последни новини
Home / Законът / Безпрецедентно МММ – бойци, защитници на Борисов, „превзеха“ спортното министерство

Безпрецедентно МММ – бойци, защитници на Борисов, „превзеха“ спортното министерство

Defakto.bg

Станислав Недков-Стъки и бойците му протестират срещу обявената сума от 1 милион лева, които федерацията му е взела през годините на предишното управление по думите на Антон Кутев. Снимка Дневник

Ръководителят на федерацията по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки и състезатели по ММА нахлуха изненадващо в сградата на спортното  по обяд и поискаха среща със служебния министър Андрей Кузманов, съобщи БНР

Според Офнюз, в министерството са нахлули журналисти от Агенция ПИК, както и група състезатели по ММА, водени от Станислав Недков-Стъки“

ММА боецът Станислав Недков-Стъки и спортисти от федерацията по ММА нахлуха в министерството на младежта и спорта. Те протестират срещу служебния министър Андрей Кузманов заради изнесените данни, че федерацията е получавала пари„, съобщава в.Сега  

Стъки поиска среща с Кузманов във връзка с обвиненията, отправени от служебния министър и Антон Кутев за нередности, свързани с парите, които са получавали определени сдружения, включително и федерацията по ММА, по програма на Министерството за финансиране на различни проекти. Такава среща не е била уговорена, което е и причината да се подаде сигнал до 112, информира Нова тв. 

Ето още щрихи от пейзажа:  Състезателят влезе и в кабинета на спортния министър Андрей Кузманов и се развихри разговор на висок глас с участието на собственика на ПИК Недялко Недялков, главната редакторка на сайта Звездомира Маскагаркова и репортерката от същото издание Ива Николова, пише Офнюз.  Разбира се, че препирнята е прераснала в махленска кавга, министърът попаднал под словесен огън от всички присъстващи в кабинета му, а един от  ММА бойци припаднал.

Станислав Недков-Стъки и бившият споретн министър Красен Кралев

Министърът, разглеждайки документацията, с която разполага, отрече лъжите на Антон Кутев и потвърди, че федерацията по ММА е една от най-малко финансираните“,  заявява Недков пред журналисти. Зарича се да съди говорителя на служебния кабинет Кутев. „Няма да позволя на хора, които са били цял живот на държавна хранилка, да петнят името ми„, казва  Стъки.

Преди дни служебният кабинет направи скандални разкрития по програми на ведомството. Министерството на младежта и  спорта е раздало непрозрачно около пет милиона лева. В схемите, според правителството, е бил намесен и Стъки. „Не само, че е вземал по 200 000 лева годишно за финансиране на спортния си клуб, а накрая и 220 000 лева като неправителствена организация, от които 120 000 лева тази година. Като направим сметката, че т. нар. Стъки е получил над 1 милион лева финансиране„, заяви правителственият говорител Антон Кутев.

„Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лв.”, добави Кутев.

Пред спортното министрество е имало засилено  полицейско присъствие.  Изискани са личните карти на хората,  нахлули във ведомството, тъй като не са имали  предварително уговорена среща с и Недков, съобщават медиите.

Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове, но проверката ще изясни всичко, а всеки трябва да носи отговорност за собствените си думи“ –  заяви по късно  спортният министър Андрей Кузманов.  В най-скоро време, каза той от  проверките, които се извършват ще станат ясни много неща, за които ще бъдете уведомени, каза той.  Всички се проверяват – тото, Спортна база, Академията, добави той.

МВР ще изготви доклад до прокуратурата във връзка с днешните действия на състезатели по свободни бойни изкуства в Министерството на спорта.

„Време е прокуратурата да разграничи протестиращите граждани от миналото лято и хулиганстващите бойци на бившия премиер в телевизионни студия и министерства“, коментират във Фейсбук граждани.

През последната година Станислав Недков – Стъки  се обяви като  един от най-ревностните защитници на бившето управление на  Бойко Борисов. Той  организира серия от контрапротести през миналото лято с привърженици на ГЕРБ.  За последно се изяви с акция  на 5 май пред президенството.

 

About De Fakto

Проверете също

Единодушно Пленумът на ВСС допусна за обсъждане второто предложение за отстраняване на Гешев  (допълнена)

Главният прокурор: Не мислете, че като минат през прокуратурата няма да дойдат и за вас …

Адв. Петър Славов: За политическите права на хората с увреждания

  Адв. Петър Славов,  член на Висшия адвокатски съвет със съвещателен глас,  докторант по „Конституционно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.