Последни новини
Home / Законът / Президентът освободи Атанас Атанасов като шеф на Държавна агенция „Разузнаване“, новият председател е Антоан Гечев

Президентът освободи Атанас Атанасов като шеф на Държавна агенция „Разузнаване“, новият председател е Антоан Гечев

Defakto.bg

Президентът Румен Радев освободи председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов с указ, публикуван в петъчния брой № 51 на „Държавен вестник“.

В сряда служебното правителство предложи Атанасов да напусне поста с мотива, че не е не е спазвал презумпцията за обективност, безпристрастност и политическа неутралност. Един от огласените аргументи бе,  че той не е предоставял на президента еднаква по обем и съдържание разузнавателна информация, каквато са получавали председателят на Парламента и премиерът.

Отстраненият шеф на службата отрече мотивите за освобождаването си.  Като под индиго той  провидя „дългата ръка на Кремъл“ за уволнението си, но пропусна да даде  обяснения за необяснимо  дългия неплатен отпуск от 7 май т.г. до началото на септември, в който служебното правителство завари него и вече освободеният шеф на ДАНС Димитър Георгиев.

С друг указ президентът назначи Антоан Гечев за председател на Държавна агенция „Разузнаване“. Гечев е бил заместник-директор на Служба „Военна информация“ от 2018 до 2020 година и е магистър по „Военно дело“.

About De Fakto

Проверете също

Зам.министър Мария Павлова: Европейските делегирани прокурори сами избраха празната сграда на „Раковски“ 134

От Министерството на правосъдието обявиха, че европейските делегирани прокурори сами са избрали да бъдат настанени …

Военният министър забрани на военните алкохол и наркотици в служебното време

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов издаде  заповед, с която се забранява в служебно време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.