Последни новини
Home / Законът / Имам доказателства, че прокуратурата бездейства за недекларираните имоти в чужбина на политици и магистрати, обяви Бойко Рашков

Имам доказателства, че прокуратурата бездейства за недекларираните имоти в чужбина на политици и магистрати, обяви Бойко Рашков

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев ще се намеси и в казуса със заплашения свидетел срещу бивш министър

„Прокуратурата бездейства за изясняване на имущественото състояние на политици и магистрани с имоти в чужбина, които не са декларирани у нас. Бездейства, тъй като има информация по въпроса и аз имам доказателства за това“, обяви вътрешният министър Бойко Рашков пред БНР. „Мисля, че прокуратурата е бавила изясняването, за да не си създава неприятности със силните на деня“, допълни Рашков. И обвърза това и с неизменната подкрепа на ВСС за главния прокурор Иван Гешев.

„ВСС има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там (в списъка на имащите имоти в чужбина – б.р.) има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия“, каза Рашков. Допусна също, че е възможно тези политици или магистрати да не са декларирали имуществата си заради придобиването им чрез корупционно поведение.

Вътрешният министър е сигурен и че главният прокурор Гешев ще се намеси и в казуса със заплашвания бизнесмен, за да се прикрият престъпления на бивш министър.  „Главният прокурор ще се намеси и в този случай, сигурен съм. Той се намесва навсякъде, уверявам ви. Неговият предшественик също е проявявал бездействие по отношение на това досъдебно производство, което е било прекратено“, обяви Рашков.

Става дума за проверката, извършвана в момента от националната полиция по отправената „канибалска“ заплаха срещу свидетел. Както Де факто писа, явно става дума за прекратеното разследване срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов, обсъждано и на прословутата среща в Банкя между Борисов, Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов.

„Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни факти за българската магистратура, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат“. Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура. А тогава ще се намеси Гешев.

Вчера вътрешният министър заяви, че Бойко Борисов ще отговаря на въпроси и за кюлчетата в спалнята му, а той и бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев и за „Ало, Ваньо!“.

About De Fakto

Проверете също

За пореден път ЕСПЧ осъди България за отнемане на активи без да е доказана връзка с извършено престъпление

Yordanov and Others v. Bulgaria(Applications nos. 265/17 and 26473/18),26 september 2023 За пореден път ЕСПЧ …

Европейската прокуратура извърши арести за източване на европейски средства за земеделие

Европейската прокуратура (ЕППО) във вторник извърши арести и обиски у нас  по разседване за източване …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four + 12 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.