Последни новини
Home / Законът / „Правосъдие за всеки“ на протест срещу процедурата по избор с един кандидат за шеф на Спецпрокуратурата

„Правосъдие за всеки“ на протест срещу процедурата по избор с един кандидат за шеф на Спецпрокуратурата

Defakto.bg

Изборът на шеф на Специализираната прокуратура днес  ще мине под  знака на недоволството от спецправосъдието.    „В деня на поредния „избор“ с един кандидат за шеф на Специализираната прокуратура ще бъдем пред сградата на Висшия съдебен съвет“,  се казва в  съобщение до медиите на „Правосъдие за всеки“.

Днес Прокурорската колегия на ВСС провежда избор на административен ръководител на Специализираната прокуратура, за който ще информираме допълнително. Единственият кандидат е временно изпълняващата длъжността Валентина Маджарова. Постът бе овакантен миналия май, когато оставка по лични причини подаде Димитър Франтишек. Оттогава се смениха няколко временни ръководители, а една процедура бе проведена поради липса на кандидати.

От сдружението  се надавят  „мандатът на „избраната“ да бъде кратък, а следващият парламент да ни освободи от структурите на спецправосъдието“

По-късно от 19 ч. вечерта,  „Правосъдие за всеки“ ще проведе традиционния си събор в сряда пред Съдебната палата,  на който участниците му ще говорят за единоначалието в прокуратурата и безусловната подкрепа, която  получава от Висшият съдебен съвет, „който се държи  като неин придатък“.  Думата отново ще бъде дадена на политиците. Поканени са да говорят представители на Демократична България, „Изправи се, мутри вън“, „Има такъв народ“ и БСП.

About De Fakto

Проверете също

Министър Йорданова е включила за четвъртък в дневния ред на ВСС предложенията за отстраняване на Гешев

За отговорността на главния прокурор аз предприемам всички възможни законови стъпки. В насрочения пленум на …

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.