Последни новини
Home / Законът / По повод Деня на Устава на ООН в СУ ще се проведе дискусия за ролята на непостоянните членове на Съвета за сигурност

По повод Деня на Устава на ООН в СУ ще се проведе дискусия за ролята на непостоянните членове на Съвета за сигурност

Defakto.bg

 

Посланик Владимир Сотиров, председател на Дружеството за ООН в България

В  Огледалната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ днес, 24 юни от 18 ч.  Дружеството за ООН в България  ще проведе  дискусия на тема „Ролята на непостоянните членове на Съвета за сигурност на ООН“.  Събитието е официално и по повод  26 юни, Деня на Устава на ООН –   една знаменателна дата на която през 1945 г. в Сан Франциско делегати на 50 държави подписват Устава на Организацията на обединените нации за „избавяне на идните поколения от бедствията на войната“, за  укрепването на мира и за развиване на икономически и социален прогрес на всички народи, отбелязват в прессъобщение организаторите.  Дружеството за ООН в България по традиция отбелязва този ден, а идеята е да  популяризира ролята на световната организация в съвременния свят.

В дискусията ще се включат посланиците на  ФР Бразилия Н.Пр. г-жа Мария Едилеуза Фонтенеле Реис и на Албания Н.Пр. Доника Ходжа. Участие ще вземат още  посланик Валери Йотов, директор на дирекция „ООН и сътрудничество за развитие“ в МВнР и Златко Димитров, доктор по право.  Модератор на събитието ще бъде председателят на ДООНБ посланик Владимир Сотиров.

 Ще бъдат обсъдени актуалните проблеми, свързани с участието на новоизбраните непостоянни членове на Съвета за сигурност, текущият въпрос за реформата на този главен орган на ООН, както и  темата за новите предизвикателства пред непостоянните членове на СС, свързани с мира и сигурността, съобщават организаторите.

 

About De Fakto

Проверете също

Гешев пред прокурорите: Във време на разпад на държавността,  ние сме последната преграда пред беззаконието (допълнена)

Започна Общото събрание на прокурорите за избор на четирима членове в Прокурорската колегия на следващия …

Щатът Ню Йорк прие по-строги ограничения за носенето на огнестрелно оръжие

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон,  кйто забранява да се носят скрити оръжия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.