Последни новини
Home / Законът / Предлагат двама нови зам.-председатели на АССГ

Предлагат двама нови зам.-председатели на АССГ

Defakto.bg
Радостин Радков

Назначаването на двама нови зам.-председатели на най-големия административен съд в страната – Административен съд – София-град (АССГ) е предложил неговият председател Радостин Радков.

Това става ясно от дневния ред на комисии на ВСС, тъй като назначенията се гласуват от Съдийската колегия на съвета.

За заместници Радостин Радков е предложил Ирина Кюртева и Зорница Кръстева-Дойчинова. Дойчинова е повишена от РС-Перник през 2016 г. след конкурс. Тя е дъщеря на върховния съдия от ВКС и настоящ инспектор Юри Кръстев. Нейно е и решението, че работата на прокуратурата не е работа на гражданите по питане на „Сега“ за лансираните от ПРБ промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Кюртева е била два мандата председател на РС-Златоград. Напоследък тя се запомни с решенията по жалби на Лозан Панов срещу ревизии на НАП. По едното дело съдия Кюртева изцяло обяви претенциите на данъчните срещу председателя на ВКС за незаконни, а ревизията – за произвол, тъй като е започнала на несъществуващо основание. По второто от претендираните над 11 хиляди лева налози за довнасяне от НАП Кюртева призна за основателни само 890 лева – върху изплатени от наемател суми за ремонт и режийни.

В АССГ отделенията са три, всяко би трябвало да се ръоводи от зам.-председател. Миналата година обаче от поста е освободена една от зам.-председателките Ирина Кечева. А тази година във ВАС бяха повишени ред съдии от АССГ, сред тях и дългогодишният заместник Добромир Андреев.

Двете кандидатури за зам.-председатели са в дневния ред на съдийската Комисия по атестирането и конкурсите (КАК), предстои да бъдат внесени за разглеждане от кадровиците.

About De Fakto

Проверете също

Иван Брегов: Коалиционните усилия в областта на правосъдието

Иван Брегов* Множеството избори за тази календарна година поизмориха обществото ни. Но определено те имат …

Министър Иван Демерджиев: Целта е до 2026 г. да има пълноценно електронно правосъдие

„В Плана за възстановяване и устойчивост сме предвидили една амбициозна цел – въвеждане на пълноценно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.