Последни новини
Home / Законът / Предлагат двама нови зам.-председатели на АССГ

Предлагат двама нови зам.-председатели на АССГ

Defakto.bg
Радостин Радков

Назначаването на двама нови зам.-председатели на най-големия административен съд в страната – Административен съд – София-град (АССГ) е предложил неговият председател Радостин Радков.

Това става ясно от дневния ред на комисии на ВСС, тъй като назначенията се гласуват от Съдийската колегия на съвета.

За заместници Радостин Радков е предложил Ирина Кюртева и Зорница Кръстева-Дойчинова. Дойчинова е повишена от РС-Перник през 2016 г. след конкурс. Тя е дъщеря на върховния съдия от ВКС и настоящ инспектор Юри Кръстев. Нейно е и решението, че работата на прокуратурата не е работа на гражданите по питане на „Сега“ за лансираните от ПРБ промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Кюртева е била два мандата председател на РС-Златоград. Напоследък тя се запомни с решенията по жалби на Лозан Панов срещу ревизии на НАП. По едното дело съдия Кюртева изцяло обяви претенциите на данъчните срещу председателя на ВКС за незаконни, а ревизията – за произвол, тъй като е започнала на несъществуващо основание. По второто от претендираните над 11 хиляди лева налози за довнасяне от НАП Кюртева призна за основателни само 890 лева – върху изплатени от наемател суми за ремонт и режийни.

В АССГ отделенията са три, всяко би трябвало да се ръоводи от зам.-председател. Миналата година обаче от поста е освободена една от зам.-председателките Ирина Кечева. А тази година във ВАС бяха повишени ред съдии от АССГ, сред тях и дългогодишният заместник Добромир Андреев.

Двете кандидатури за зам.-председатели са в дневния ред на съдийската Комисия по атестирането и конкурсите (КАК), предстои да бъдат внесени за разглеждане от кадровиците.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата иска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по „Барселонагейт“

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета …

Демерджиев внесъл сигнал в прокуратурата срещу кабинета „Петков“ за злоупотреби с помощи за украински бежанци

„В понеделник внесох сигнал в прокуратурата, който касае работата по помощта за украинските бежанци.“ Това обяви …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.